Karaliskā šokolādes un biešu kūka - vienkārša recepte
Vienkārši pagatavojama recepte, pieejami un salīdzinoši lēti produkti. Vēl māc šaubas?! Pagatavojiet un pacienājiet savus mīļos! Šī kūka garšo lieliski!
Pagatavošanas laiks: apmēram 1,5 stundas
Sarežģītība: vieglāk, nekā izskatās
Porcijas: forma 22 cm diametrā
Sastāvdaļas
250g 72% šokolādes
250g bietes (nevārītas)
3 olas
100ml augu eļļas
150g cukura
100g miltu
50g sasmalcinātu mandeļu
1,5 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. vaniļas ekstrakta
1 šķipsniņa sāls
Glazūrai:
150g 72% šokolādes
100g 15% krējuma
100g pūdercukura
Pagatavošana
Formu ietaukot. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 175 grādiem.
Bietes notīrīt un sasmalcināt uz smalkās rīves. Ja bietes ir jaunas, tad lieko šķidrumu labāk nospiest.
Šokolādi izkausēt ūdens peldē.
Cukuru, olas un augu eļļu uzputot līdz masa kļūst gaiša. Pievienot vaniļas ekstraktu, izsijātus miltus, sāli un mandeles un prātīgi sajaukt. Masai pievienot šokolādi un bietes un vēlreiz kārtīgi sajaukt.
Masu pārlikt sagatavotā formā un cept krāsnī apm. 35-40 min. Ja augša sāk plaisāt, tad labāk to apsegt ar folliju. Kūkas gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.
Izņemt kūku no cepeškrāsns un ļaut atdzist 5-7 min. Izņemt no formas un pilnībā atdzesēt.
Pagatavot glazūru: šokolādi izkausēt ūdens peldē. Istabas temperatūras krējumu uzputot ar pūdercukuru, pievienojot mazliet atdzesētu izkausēto šokolādi. Gatavu glazūru uzmērēt kūkas pamatnei un ar lāpstiņu vai nazi izlīdzināt. Pēc 15-20 min. kūku var pasniegt.