Latviju pēdējos gados piemeklējis īsts sidra darīšanas bums.
Sildoša dzēriena recepte - karstais sidrs ar sviestu
Pieredzējušais bārmenis Ansis Ancovs iesaka pagatavot karsto sidru ar sviestu. Kā zināms, lielākie sidra dzērēji dzīvo Lielbritānijā, kur to iespējams baudīt pabā tikpat apjomīgā piedāvājumā kā alu. Izsmalcinātākie sidra cienītāji mīt Francijā, Normandijā un Bretaņā, taču sidru gatavo un ceļ godā arī Spānijā, Astūrijā, nemaz nerunājot par Latviju, kuru pēdējos gados piemeklējis īsts sidra darīšanas bums.
Vajadzīgs
150 ml sausā sidra
30 ml īru viskija
10 ml ābolu sīrupa
3 tējkarotes brūnā cukura
5 šķēles ābola
2 ēdamkarotes sviesta (bez sāls!)
6 krustnagliņas
Ingvers – pēc garšas, rīvēts
Pa šķipsnai sāls, muskatrieksta, kanēļa
Pagatavošana
1. Vienā katliņā uz mazas uguns izkausē sviestu.
2. Pārējās sastāvdaļas, izņemot muskatriekstu un ābolu šķēles, lej citā katliņā un uz mazas uguns apmaisot karsē līdz 80 grādu temperatūrai. Kad tas izdarīts, gatavo dzērienu caur sietiņu pārlej pasniegšanas traukā. Izmantojot otrādi apgrieztu karoti, klāt pievieno izkausēto sviestu – lai tas nostātos kārtiņā virs dzēriena, un pa virsu uzrīvē kanēli un muskatriekstu. Glāzes maliņu aplipina ar brūno cukuru.
Žurnāls „OK!” / Foto: Shutterstock