Sildoša dzēriena recepte – karstais sidrs ar sviestu
Latviju pēdējos gados piemeklējis īsts sidra darīšanas bums.

Sildoša dzēriena recepte - karstais sidrs ar sviestu

Jauns.lv

Pieredzējušais bārmenis Ansis Ancovs iesaka pagatavot karsto sidru ar sviestu. Kā zināms, lielākie sidra dzērēji dzīvo Lielbritānijā, kur to iespējams baudīt pabā tikpat apjomīgā piedāvājumā kā alu. Izsmalcinātākie sidra cienītāji mīt Francijā, Normandijā un Bretaņā, taču sidru gatavo un ceļ godā arī Spānijā, Astūrijā, nemaz nerunājot par Latviju, kuru pēdējos gados piemeklējis īsts sidra darīšanas bums.

Sildoša dzēriena recepte – karstais sidrs ar svies...

Vajadzīgs

150 ml sausā sidra

30 ml īru viskija

10 ml ābolu sīrupa

3 tējkarotes brūnā cukura

5 šķēles ābola

2. Pārējās sastāvdaļas, izņemot muskatriekstu un ābolu šķēles, lej citā katliņā un uz mazas uguns apmaisot karsē līdz 80 grādu temperatūrai. Kad tas izdarīts, gatavo dzērienu caur sietiņu pārlej pasniegšanas traukā. Izmantojot otrādi apgrieztu karoti, klāt pievieno izkausēto sviestu – lai tas nostātos kārtiņā virs dzēriena, un pa virsu uzrīvē kanēli un muskatriekstu. Glāzes maliņu aplipina ar brūno cukuru.

Žurnāls „OK!” / Foto: Shutterstock