Ilgdzīvošanas atslēga ir laimīgu cilvēku rokās
foto: Publicitātes foto
Skaistums

Ilgdzīvošanas atslēga ir laimīgu cilvēku rokās

Sadarbības projekts

Tas, kā tu jūties, ir tavu izvēlēto domu rezultāts – tu pats esi sava stāvokļa avots jeb, kā teica senie latvieši, laimes kalējs.

Ilgdzīvošanas atslēga ir laimīgu cilvēku rokās...

Šī gada jūlija sākumā Rīgā ar trīs dienu mācību kursu par ilgdzīvošanu ieradīsies Sondra Reja (Sondra Ray), kas plašāk zināma kā Mother or Rebirthing, pasaulē atzīta garīgā līdere un apzinātības skolotāja, vairāk nekā 30 grāmatu autore, Liberation Breathing® dibinātāja un Loving Relationships Training® radītāja. Leģenda, kas savos astoņdesmit trīs gados ne tikai izskatās satriecoši un ir dzīvesprieka un enerģijas pārpilna, bet arī kalpo kā apzinātības pasniedzēja, kas turpina ceļot pa pasauli un dalīties savās praksēs.

Sondrai ir vairāk nekā 40 gadu pieredze palīdzēt atklāt un pārvarēt negatīvās domformas un traumas, izmantojot spēcīgus instrumentus un prakses.

Laimīgas un ilgas dzīves tēma ir aktuāla ikvienam. Tāpēc lūdzām Sondru teikt ievadvārdus pirms vizītes Rīgā. Iespējams, tevi uzrunās viņas teiktais un tu vēl pagūsi pieteikties, lai piedalītos mācībās un iegūtu sev ko noderīgu no šīs viedās un tik īpašās sievietes. 

foto: Publicitātes foto

Kā var sasniegt laimi?

Jau vairāk nekā pirms 100 gadiem Abrahams Linkolns ir teicis – cilvēks ir tik laimīgs, cik pats to vēlas. Tātad veids, kā būt laimīgam, ir pašam pieņemt lēmumu būt laimīgam. Piebildīšu, apzinātu lēmumu. Sāciet dienu, atrodot iemeslu justies labi. Šī labā sajūta piesaistīs vēl vienu un vēl vienu labo sajūtu. Laimīgs cilvēks domā par labajām lietām, kas var notikt. Te ir runa par spēju veltīt savu laiku un enerģiju lietām, kas mums ir vissvarīgākās.

Kas ir laime? Panākumi nav laimes atslēga. Laime ir panākumu atslēga. Dažreiz mēs domājam, ka es būšu laimīgs, kad jutīšos labāk. Bet ir otrādi. Es jutīšos labāk, kad izlemšu būt laimīgs.

Taču gadās, ka cilvēks, pats neapzinoties, ir salicis sev šķēršļus un netiek tiem pāri. Tādos gadījumos mēs kopā soli pa solim atrokam šo bremzējošo mehānismu un atšķetinām to.

Un kā ir ar ilgdzīvošanu? Vai arī to mēs varam radīt paši?

Gandrīz ikviens vēlas būt vesels un dzīvot ilgu mūžu. Jaunākie dati liecina, ka “zilajās zonās” cilvēki jau dzīvo ilgāk par 100 gadiem. Šīs “zilās zonas” ir pierādījušas, ka ilgdzīvošana iet roku rokā ar laimi un apzinātību.

Ilgdzīvošanu var sasniegt, esot laimīgs. Un laimi, kā jau minēju, var sasniegt, iemācot savu prātu būt laimīgam jeb pieņemot apzinātu lēmumu būt laimīgam.

Kas ir vissvarīgākais tavai laimei? Kas bloķē tavu laimi? Šie ir jautājumi, uz kuriem mums jāatbild, ja vēlamies apgūt ilgmūžību. Uztura bagātinātāji, ozona tvertnes un visinovatīvākās medicīnas tehnoloģijas nav ilgmūžības atslēga.

Cilvēki, kuri ir veseli, dzīvo ilgu un produktīvu dzīvi, jo viņi ir apņēmušies nodrošināt savu iekšējo laimi. Ilgdzīvošanas atslēga ir laimīgu cilvēku rokās. To panāk arī tie, kas atšķetina savu bezapziņas nāves tieksmi. Ilgdzīvošanai ir nepieciešama laime, taču tā arī pieprasa, lai mēs mainītu savu domāšanas veidu un uzskatus par dzīvi un nāvi.

Mums ir bailes, vainas apziņa un dusmas, kas liek ciest un piesaistīt slimības. Mums ir arī pārliecība, ka nāve ir neizbēgama. Ar šo vienu domu pietiek, lai sevi vestu pretim nāvei. Jebkura zemas pašcieņas doma, piemēram, “es neesmu pietiekami labs”, “mani nemīl”, “es kļūdos” vai “es neesmu vēlams”, mūs pāragri noved kapu kalniņā.

Taču dzīve un nāve ir apziņas funkcijas. Un mūsu spēkos ir atrakt sevī šīs dziļi iesakņojušās pārliecības un apšaubīt, pat izdzēst šos ierobežojošos uzskatus.

Kā jūs nonācāt līdz rīkam – apzinātā elpošana?

Apzināto jeb atdzimšanas elpošanu (sauc arī par transformējošo enerģijas elpošanu) 1962. gadā atklāja Leonards Orrs. Viņš vairākus gadu desmitus turpināja pilnveidot un izzināt šo elpošanas tehniku, atrodot visefektīvākos veidus, kā šī metode darbojas, apmācot tūkstošiem cilvēku visā pasaulē un ļaujot ikvienam piedzīvot to dziedināšanas spēku, ko sniedz dziļa, apzināta un savienota elpa. Es biju viena no pirmajiem viņa skolniekiem.

Līdz dienai, kad satiku Leonardu, es 13 gadus biju cietusi stipras sāpes, kuru cēloni mediķi nespēja atklāt, līdz ar to arī novērst. Jau pirmajā Leonarda sesijas laikā, es uzzināju, ka sāpes manā ķermenī ir saistītas ar apziņā neatbrīvotu traumu, ko izraisīja tēva zaudējums. Elpošana man palīdzēja atvadīties no emocionālajām traumām, arī tām, kas skāra attiecību jautājumu, nemiera, bailēm un deva skaidru virzienu manam tālākajam dzīves ceļam. Es ne tikai atbrīvojos no fiziskajām sāpēm un sadziedēju prātu, ķermeni un sirdi, bet arī nolēmu pamest medicīnu un uz visiem laikiem pievērsties atdzimšanas elpošanai. Atdzimšanas elpošana ir dzīvi mainošs process, kas nāk roku rokā ar apzinātību.

Man ir vairāk vai mazāk skaidrs, kādas prakses jūs nodosiet meistarklases “Laime un ilgdzīvošana” dalībniekiem Rīgā. Bet pie jums nāk arī uz individuālajām sesijām. Kā notiek tās?

Darbojoties kopā ar vīru Markusu, mēs ar klientu privāti pavadām no 90 līdz 120 minūtēm. Mums ir dziļi personalizēta pieeja. Veltām laiku, lai uzzinātu klienta dzīves vēsturi, izstrādājam katram īpaši pielāgotas afirmācijas jeb apziņu transformējošus tekstus, lai palīdzētu iesakņot jaunās zināšanas un dotu iespēju mainīt uztveri klientam par labu.

Parasti atsauksmes, ko saņemam no klientiem, liecina, ka sesijas ir ļoti spēcīgas un lielākajai daļai cilvēku patiesi izdodas ne tikai iegūt ticību sev un enerģiju rīkoties, bet arī mainīt dzīves ceļu uz gaišāku un laimīgāku versiju.

Otrs faktors, kas veicina atdzimšanas elpošanas efektivitāti, ir darbs ar piedošanu. Mēs palīdzam cilvēkiem atrast senus aizvainojumus, kas neapzināti viņos mīt un tur viņus pagātnē. Mēs katram individuāli iedodam rīkus, kas atbrīvo cilvēku no aizvainojumiem, dodot iespēju izbaudīt tagadni un ļaujot pilnībā izmantot savu potenciālu.

Šī savienotā elpošana palīdz attīrīt šūnas molekulārajā līmenī, taču es to saucu par garīgo attīrīšanos. Šūnām ir atmiņa, un šūnās tiek glabāti negatīvi domu modeļi, kas organismā izraisa spriedzi, sāpes un slimības un limitē mūsu sajūtas. Man ir ne tikai pārliecība, bet arī pierādījumi, ka atdzimšanas elpošana palīdz attīrīt šūnas no negatīvisma un atjaunot ķermenī tam dabiski piemītošo vitalitāti un spēju dzīvot ilgi.

Plašāk par Sondras Rejas un Markusa Reja Rīgā plānoto mācību kursu meklē: https://sondraray.com/.../happiness-longevity-in-riga.../