Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Bērni

Sabiedrību aizkustina Ņujorkas bērnudārza audzinātāja, kura kļūst par aknu donori sava bijušā audzēkņa glābšanai

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kāda ASV Ņujorkas štata bērnudārza audzinātāja kļuvusi par sabiedrības mīluli, jo pieteikusies kļūt par savu aknu donori savam bijušajam audzēknim.

Sabiedrību aizkustina Ņujorkas bērnudārza audzināt...

5 gadus vecais Ezra Točeks kopš dzimšanas sirgst ar aknu kaiti, pastāvīgi ciešot no veselības problēmām. Nesen ārsti paziņoja, ka slimība pārgājusi pēdējā stadijā un drīz aknas vispār pārtrauks darboties. Februārī mazuli iekļāva transplantācijas veikšanas sarakstā, taču nebija zināms, cik ilgi viņam nāktos gaidīt donoru, vēsta “People”.

Martā par viņa smago stāvokli uzzināja viņa bijusī audzinātāja Karisa Fišere, kura uzreiz pieteicās par aknu donori, neko nesakot Ezras ģimenei. 24. maijā ārsti apstiprināja, ka Fišere ir ideāli piemērota un varēs viņam ziedot savu aknu daļu. Jau nākamajā dienā viņa devās uz Ezras mājām ar rotaļlietām, lai pārsteigtajai ģimenei paziņotu priecīgo vēsti.

“Mūs dziļi saviļņoja viņas labsirdība, cēlsirdība un ziedošanās. Mums vienkārši neticas, ka tas patiesībā notiek, un varēsim virzīties tālāk. Mēs esam ļoti pateicīgi,” izdevumam “People” atzina puisīša māte Karena. Viņa piebilda, ka pagaidām transplantācijas datums nav noteikts, jo Fišerei ir dotas obligātās divas “pārdomu nedēļas” galīgā lēmuma pieņemšanai pirms bīstamās operācijas. Pagaidām viņa ir priecīga par to, ka Ezra ir uzņemts transplanta saņemšanas rindā, “negaidot, līdz viņš kļūs kritiski slims”. “Viņam ir grūtības, nogurums, miega problēmas un dienas, kad viņš nejūtas labi, bet kopumā viņš ir cīnītājs, kurš katru dienu atrod prieku.”

Pēc audzinātājas ierašanās Karena dalījās savos pārdzīvojumos “Facebook”. “Manas smadzenes burtiski nespēja apstrādāt lasīto, līdz viņa to skaļi pateica. Mis Karisa ir ideāli piemērota! Es pat vienkārši nespēju sākt izteikt mūsu pateicību!” “Man turpina birt asaras un, kaut gan es zināju, ka būsim atviegloti, galu galā saņemot ziņas, man nebija ne mazākās nojausmas, kā tas mani aizkustinās! Netrūka mīlestības, dāsnuma un īstas labestības no mūsu ģimenes, draugiem un kopienas, bet šis? Visapbrīnojamākā dāvana!”

Pati audzinātāja ir pārliecināta par savu lēmumu. “Nevar zināt, kura dzīvi pēkšņi izmainīsi. Bija ļoti daudz emociju. Es ļoti priecājos viņus redzēt tik laimīgus,” intervijā WKBW atzina Fišere.