Jāņem vērā, ka vēršacīm cepšanas laikā sāli nepārkaisa. To pasniedz atsevišķā trauciņā!
Kā izcept garšīgas vēršacis?
Mēdz teikt, ka nav vienkāršāka ēdiena par ceptu olu - šādu maltīti sev sarūpēt protot pat studenti un rūdīti vecpuiši. Tomēr, lai pagatavotu nevis vienkārši ceptu olu, bet gardu vēršaci, jāzina daži knifiņi.
Pannā izkausē sviestu, līdz tas viegli uzputo. Ar nazi pārsit olas čaumalu, olu ieslidina putojošajā sviestā, uz lēnas uguns cep apmēram 4 minūtes. Tad pannai uzliek vāku un cep vēl 2–3 minūtes. Līdz ar to pietiekami izcepas ne tikai olas baltums, bet arī dzeltenums. Ja panna pirms tam nav pietiekami sakarsēta, tad olas apakšējā kārtiņa cepot kļūst sīksta un cieta. Vēršacīm cepšanas laikā sāli nepārkaisa, to pasniedz galdā atsevišķā trauciņā.
Labu ēstgribu!
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock