foto: Publicitātes foto
Kad mātei rokas nolaižas vēdera vīrusa priekšā
Bērni
2024. gada 20. februāris, 09:00

Kad mātei rokas nolaižas vēdera vīrusa priekšā

Reklāmas projekts

Mūsu mazā Emīlija (3) vienudien, atgriezusies no bērnudārza, pēkšņi sajutās slikti – vispirms paaugstinājās temperatūra, tad sākās ūdeņaina caureja, vēdersāpes un vemšana. Savukārt es kritu vieglā panikā, jo bija skaidrs, ka meitiņu jau atkal ir “noķēris” negantais un bērnu veselībai bīstamais rotavīruss.

It kā jau nekā pārsteidzoša, jo rotavīruss parasti uzliesmo ziemā un agrā pavasarī un izplatās vietās, kur kopā ir daudz bērnu – bērnudārzos un skolās. Bet, tiklīdz tas skar tavu bērnu, tā uztraukums uz mirkli paralizē visu iepriekš lasīto un zināmo, kā jārīkojas.

Zinu, ka rotavīruss ir bīstams ar to, ka organisms caurejas un vemšanas dēļ zaudē daudz šķidruma, ko ir svarīgi atjaunot, lai pasargātu no dehidratācijas. Tas ir pirmais un kritiski svarīgais solis infekcijas apkarošanā un bērniņa atveseļošanās procesā. Bet, atminoties pagājušā gada pieredzi, cik grūti bija Emīliju pierunāt dzert daudz šķidruma, jau sastresojos un prātoju, kā vēl varētu ātri palīdzēt meitiņai cīņā ar šo vīrusu.

Steidzu zvanīt ģimenes ārstei, un viņa apstiprināja manas bažas, ka šī lipīgā infekcija jāuztver ļoti nopietni, uzsverot, ka svarīga ir ātra rīcība – dot bērnam daudz šķidruma!

Daktere atgādināja jau pērn man teikto par probiotiku nozīmīgo lomu – gan atveseļošanās laikā, gan arī kā būtisku profilaktisku līdzekli, kas palīdz uzlabot vispārējo veselību un stiprināt bērna imūnsistēmu.

Jā, patiesi, LYLBIOTIC Baby Drops – šī labo baktēriju izlase mums ir jau zināma. To devu meitiņai mokošajā koliku laikā, lai nomierinātu viņas mazo puncīti, un šis produkts palīdzēja atveseļoties arī pērn, kad Emīlija pirmoreiz saslima ar rotavīrusu. Tāpēc steigšus devos uz aptieku, lai iegādātos LYLBIOTIC Baby Drops. Farmaceite man atgādināja, ka LYLBIOTIC Baby Drops ir 100 procentu dabisks produkts, kas nesatur ģenētiski modificētas sastāvdaļas, fruktozi, mākslīgās krāsvielas un konservantus, glutēnu, laktozi un plazmīdas (DNS molekulas, kas nodrošina rezistenci pret antibiotikām), un tā efektivitāti un drošu lietošanu ir apstiprinājusi arī Latvijas Jauno gastroenterologu biedrība.

Viņa pastāstīja, ka LYLBIOTIC Baby Drops viena deva satur vismaz miljardu trīs visvairāk pētīto mikroorganismu kultūru labo baktēriju, kas ir bērnam diennaktī ieteicamā deva ar mērķi nodrošināt iedarbības efektivitāti. Turklāt iepakojumam ir pievienota mērpipete ērtai un drošai ieteicamās diennakts devas dozēšanai – nav jāveic pilienu uzskaite, un mazajam baktērijas var iedot, uzpilinot uz krūts, kā to darīju meitiņas zīdīšanas laikā, vai uz knupīša, vai arī no pipetes tieši mutē. Savukārt unikālais mikrokapsulētais lakto un bifido baktēriju komplekss garantē, ka teju 100 procenti baktēriju sasniedz zarnu traktu un tikai tur aktivizējas.

foto: Publicitātes foto

Tūlītēja probiotiku iekļaušana Emīlijas ikdienas ēdienkartē ātri palīdzēja atjaunot infekcijas skartās zarnu mikrofloras līdzsvaru, pamazām uzlabojot meitiņas gremošanas sistēmas darbību un ļaujot viņai justies arvien labāk.

Mūsu stāsts par Emīlijas pieredzi ar rotavīrusu ir stāsts par zināšanu un izpratnes nozīmi – informētība par šo lipīgo infekciju, tās izplatīšanās veidiem, simptomiem un efektīvām preventīvām un atveseļošanās stratēģijām ir būtiska, lai pasargātu bērnus no šīs un citām slimībām.

Protams, būtiskākais priekšnoteikums, lai bērni būtu veseli un neslimotu, ir veselīgs dzīvesveids, kas ietver sabalansētu uzturu, regulāras fiziskās aktivitātes un pietiekamu atpūtu. Bet vecākiem ir būtiski novērtēt probiotiku izšķirošo lomu ne tikai gremošanas sistēmas veselībā, bet arī spējā stiprināt imūnsistēmas darbību. Tieši izpratne, kā darbojas probiotikas, kas palīdz veicināt labvēlīgo baktēriju augšanu zarnās, ir mainījusi mūsu skatījumu uz to, kā varam palīdzēt atbalstīt sava bērna imūnsistēmu. Jo, kā uzsvēra mūsu ģimenes ārste, probiotiku efektivitāte neaprobežojas tikai ar organisma atjaunošanu pēc infekcijām – šo uztura bagātinātāju regulāra lietošana var palīdzēt nodrošināt pastāvīgu imunitātes līmeni, vienlaikus samazinot dažādu slimību, tostarp vīrusu infekciju, risku.

Tāpēc, domājot par meitiņas veselību, mēs viņas ikdienas ēdienkartē esam iekļāvuši arī šīs labās probiotikas. Starp citu, LYLBIOTIC Baby Drops inovatīvā 3Phase® iepakojuma tehnoloģija garantē produkta iedarbības noturību visa derīguma termiņa laikā, jo komplekss tiek aktivizēts tikai produkta atvēršanas brīdī.

Ceram, ka mūsu pieredze palīdzēs vairot sapratni par kompleksas pieejas nozīmi bērna veselības veicināšanā. Tikai daloties ar savu pieredzi, mēs varam gan atbalstīt cits citu, gan veidot informētāku sabiedrību, lai visi kopā būtu labāk sagatavoti cīņai ar infekcijām un iespējamām veselības problēmām.

Lai mūsu bērniem labāka un veselīgāka nākotne! Tāpēc nenogurstoši atgādiniet viņiem, ka primārā aizsardzība pret rotavīrusu ir regulāra roku mazgāšana ar ziepēm!

Šobrīd LYLBIOTIC Baby Drops pieejams www.lyl.eu, aptiekās un interneta aptiekās ar atlaidi -20%.

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.