foto: Shutterstock
Vecākiem un pedagogiem izstrādāts materiāls "Kā runāt ar bērniem par karu?"
Bērni
2024. gada 5. februāris, 16:02

Vecākiem un pedagogiem izstrādāts materiāls "Kā runāt ar bērniem par karu?"

Jauns.lv / LETA

21.gadsimtā karš skar daudzus bērnus un ģimenes personīgi, tādēļ cilvēkiem ir jābūt spējīgiem par to runāt, palīdzēt sev un bērniem.

Biedrība "Patvērums "Drošā māja"" izstrādājusi pētījumos un pieredzē balstītu, aktuālu un praktisku materiālu vecākiem un pedagogiem par to, kā runāt ar bērniem par karu, informē biedrības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Ķīķere.

Materiāla ievadā uzsvērts, ka arī 21.gadsimtā karš ir notikums, kas skar daudzus bērnus un ģimenes personīgi, tādēļ cilvēkiem ir jābūt spējīgiem par to runāt, palīdzēt sev un bērniem. Arī ikvienam bērnam rodas jautājumi un pamatota vajadzība saņemt atbildes par šo tēmu.

Biedrībā norāda, ka pirms runāt par karu, militāriem konfliktiem vai citām grūtām tēmām, piemēram, nāvi, slimībām, traumām, zaudējumiem, vardarbību un tamlīdzīgi, ir svarīgi ļaut sev sagatavoties. Tādēļ materiālā iekļauta informācija, ko ņemt vērā, lai palīdzētu sev praktiski un emocionāli noskaņoties sarunai, kā arī informācija un materiāli, ko izmantot pašas sarunas laikā.

Materiāls sagatavots projektā "Cilvēks paliek cilvēks", kuru biedrība "Patvērums "Drošā māja"" īsteno ar ASV Valsts departamenta finansiālu atbalstu.

Materiāls pieejams digitālā formā ikvienam interesentam, sekojot saitei "https://ej.uz/ka_runat_par_karu". Vietnē ir arī fails, ko var saglabāt un izdrukāt.