Kā droši nokāst vārītus kartupeļus un citus verdošus produktus?
Kāšot kartupeļus, jābūt uzmanīgiem - karstie tvaiki var savainot ne vien rokas, bet arī seju.
Dzīvesstils

Kā droši nokāst vārītus kartupeļus un citus verdošus produktus?

Jauns.lv
0

Nokāšot vārītus kartupeļus un citus dārzeņus, arī makaronus un rīsus, karstie ūdens tvaiki ceļas augšup un var apdedzināt ne tikai rokas, bet arī seju.

Kā droši nokāst vārītus kartupeļus un citus verdoš...

Turklāt, ja kaut kur virs izlietnes vai tās tuvumā atrodas puķu podi vai kādi citi zaļumi, tie ātri vien aiziet bojā. Tāpēc pirms verdošā ūdens noliešanas ieteicams izlietnē ieliet nedaudz auksta ūdens un piedevām vēl atgriezt aukstā ūdens krānu.

Vārītus dārzeņus un it sevišķi makaronus vislabāk vārīt katlā, kura vākā ir iestrādāts sietiņš vai caurumiņi šķidruma noliešanai.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock