Aizsargā bērnu no saules, nodrošinot pietiekami daudz D3 vitamīna
Bērni
2023. gada 5. jūnijs, 15:20

Aizsargā bērnu no saules, nodrošinot pietiekami daudz D3 vitamīna

Reklāmas projekts

Šodien svinam Starptautisko bērnu aizsardzības dienu un, protams, arī pirmo vasaras brīvlaika dienu. Maniem puikām ir milzīgs prieks, ka izlaidums bērnudārzā ir nosvinēts un tagad var atpūsties, braukt uz nometnēm un doties uz pludmali. Man gan lielo prieku aizēno mazs bažu mākonītis, jo, pirms sūtīt bērnus uz nometni, devāmies pie ģimenes ārstes, lai pārbaudītu vispārējo veselības stāvokli, un nodevām arī asinsanalīzes, kurās diemžēl kopējā D vitamīna līmenis abiem puikām uzrādījās diezgan zems. Atzīšos, biju piemirsusi saviem dvīņiem dot papildus D3 vitamīnu jau kādus pāris mēnešus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zvanīju ģimenes ārstei, lai noskaidrotu, vai man ir pamats satraukumam, jo galu galā tagad taču abi vairāk atradīsies saulē un varēs tos savus 10–12 ng/ml rādītājus pacelt viens un divi. Speciāliste man atbildēja, ka tikai uz sauli gan nevajadzētu paļauties, jo pētījumi pierāda, ka D vitamīna sintēze ādā saules ietekmē sākas tikai tad, kad saules staru leņķis pārsniedz 50 grādus attiecībā pret horizontu jeb tad, kad, skatoties uz savu ēnu, tā ir nedaudz īsāka par augumu. Turklāt ieteicamās stundas, kad iedarbināt D vitamīna saules dzirnaviņas, ir tieši dienas vidus. “Tas ir neprāts, māmiņ, jo tas ir laiks, kad ir īpaši augsts saules UV faktors un kad nevienam nav ieteicams ilgstoši atrasties saules peldēs, jo tad saule ir viskaitīgākā cilvēka ādai,” viņa paskaidroja. “Turklāt ņemiet vērā, ja ir plānots ilgstoši atrasties saulē, tad, lai pasargātu bērnu, uz atklātajām ķermeņa daļām ir jāuzklāj saules aizsargkrēms ar SPF50. Šāds krēms aizsargā ādu no kaitīgajiem UVB saules stariem, kuri diemžēl piedalās arī D vitamīna sintēzē ādā. Tomēr labāk ir pasargāt bērnus un sevi no šo staru ietekmes, jo tie var izraisīt pamatīgus ādas dziļāko slāņu bojājumus un nodarīt nopietnu kaitējumu cilvēka veselībai,” brīdināja ģimenes ārste.

Biju neizpratnē, ko lai dara. Tas jau ir vispārzināms, ka D vitamīns ir svarīgs, lai bērniem veidotos stipri zobi un kauli, īpaši straujas augšanas laikā, jo šis vitamīns regulē kalcija un fosfora vielmaiņu. Turklāt tam ir ļoti svarīga loma arī bērna imunitātes veidošanas un stiprināšanas procesā, palīdzot izvairīties no dažādām saslimšanām, ievērojami samazinot akūtu elpceļu saslimšanas risku. Mums diemžēl tiešām ir gadījies saķert nelāgus vīrusus arī vasarā.

Ģimenes ārste mani nomierināja, ka nav iemesla tā satraukties, un ieteica jau šodien puikām sākt lietot papildus D3 vitamīnu. Speciāliste ieteica izvēlēties tieši D3 vitamīnu mikroemulsijas spreja formā LYLsunD3 KID, jo tam ir zinātniski pierādīta iedarbības efektivitāte. Tas spēj palielināt D3 vitamīna līmeni asinīs par 132% viena mēneša laikā, bet cilvēkiem ar D vitamīna deficītu – pat par 197%.[1] Mūsu gadījumā šis sprejs būs tieši laikā. Vēl viņa norādīja, ka tas ir īpaši ērti lietojams – tikai viens spreja pūtiens mazajam zem mēles vai vaiga iekšpusē, un viss! Viņa paskaidroja, ka vienā spreja pūtienā ir 600SV (starptautiskās vienības) D3 vitamīna izsmidzināmas mikroemulsijas veidā (tā ir īpaši izstrādāta maksimāli efektīvai vitamīna uzsūkšanās nodrošināšanai), un tieši 600 SV ir ieteicamā dienas deva bērniem 1–7 gadu vecumā. Tādējādi D vitamīna uzņemšana ir viegli kontrolējama un nav iespējams pārsniegt ieteicamo diennakts devu.

Pabeigusi sarunu ar ģimenes ārsti, uzreiz devos uz aptieku, lai iegādātos šo D3 vitamīnu. Farmaceite man pēc pirmā jautājuma par D3 vitamīnu sešgadniekiem pasniedza kārbiņu ar jautru papagaili virsū, sakot, ka LYLsunD3 KID ir 100% dabisks, jo iegūts no lanolīna, bagātināts ar dabisku saldinātāju – ksilītu, kas ir labs mutes dobuma un zobu veselībai. Farmaceite vēl uzsvēra, ka ar vienu iepakojumu pietiks četriem mēnešiem jeb 125 reizēm. Protams, diviem puikām ar vienu iepakojumu pietiktu vien diviem mēnešiem, turklāt viņi man uzreiz paziņoja, ka grib katrs savu papagailīti. Iegādājos katram savu iepakojumu, kā arī, farmaceites aicināta, paņēmu sev vienu pieaugušo LYLsunD3 4000SV, jo D3 vitamīna uzņemšana ir aktuāla arī vasarā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Mūsu ģimenē tagad LYLsunD3 KID lietošana jau ir kļuvusi par ikrīta rituālu, jo katrs zina, ka pirms iziešanas no mājām ir jāiepūš mutē garšīgais un tik ļoti nepieciešamais D3 vitamīns.

LYLsunD3 KID iespējams iegādāties aptiekās un interneta aptiekās ar atlaidi līdz 20%.

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu".