Vārām uz ugunskura ribiņu zupu! Recepte
Uz ugunskura gatavota zupa garšos pat tiem, kuri zupas parasti neēd! Netici? Izmēģini!

Vārām uz ugunskura ribiņu zupu! Recepte

Jauns.lv

Kad saulīte staigā pa zemes virsu, gribas iet ārā un sarīkot kārtīgu pikniku ar zupas vārīšanu!

Vārām uz ugunskura ribiņu zupu! Recepte...

Nepieciešams:

žāvētas cūkgaļas ribiņas 600 grami

burkāni 3 gab

ķiploki 3 daiviņas

sīpols 3 gab

selerija 1 gab

Sagriež ribiņas gabalos. Liek katlā virs ugunskura,  pārlej ar 2 litriem auksta ūdens. Pievieno burkānus, sīpolus, seleriju, garšvielas pēc vajadzības.

Vāra uz uguns, kamēr gaļa sāk "lēkt" nost no kauliem. Tad pievieno smalki sagrieztus kāpostus un kartupeļus.

Kad kāposti un kartupeļi mīksti, pievieno gabaliņos sagrieztas sviesta pupiņu pākstis.

Noslēgumā pievieno saspiestu ķiploku un garšaugus pēc vajadzības.

Zupu pasniedz māla bļodās ar krējumu. 

Mammamuntetiem.lv / Foto: Shutterstock