Sāļais kliņģeris bez gaļas un olām - kārdinoša recepte
Kā jau daudzām receptēm un ēdieniem - arī sāļajam kliņģerim ir dažādas cepšanas variācijas. Šoreiz cepam sāļo kliņģeri bez gaļas un olām!
rauga mīkla
skābais krējums
svaigi šampinjoni
svaigi burkāni
sīpoli
marinēti gurķi
siers
paprika
sēkliņu maisījums dekoram
sviests pārziešanai
Šampinjonus sasmalcina un apcep.
Burkānus nomizo, sarīvē un arī apcep.
Smalki sagriež sīpolus, un, ticiet vai nē - apcep.
Izrullē rauga mīklu, to pārziež ar skābo krējumu.
Sāk kārtot pildījumu: liek visus apceptos dārzenīšus, pārkaisa papriku, kura sagriezta smalkos kubiņos.
Tad pa virsu liek salmiņos sagrieztus marinētos gurķus un uzrīvē sieru.
Kliņģeri rūpīgi sarullē desiņā, veido vēlamo formu.
Tad to pārsmērē ar izkausētu sviestu un pārkaisa sēkliņu maisījumu.
Kliņģeri liek cepties 180 grādos apmēram 40 minūtes.
Atdzisušu kliņģeri dekorē pēc patikas - griežot dārzeņu puķītes. Dekorācijas iezīmē ar saputotu saldo krējumu, kuram piebērts sāls - spiežot caur tūtiņu.