Sāļais kliņģeris bez gaļas un olām - kārdinoša recepte
Ja neesi gaļas un olu cienītājs, šāds kliņģeris būs kā radīts tev!

Sāļais kliņģeris bez gaļas un olām - kārdinoša recepte

Jauns.lv

Kā jau daudzām receptēm un ēdieniem - arī sāļajam kliņģerim ir dažādas cepšanas variācijas. Šoreiz cepam sāļo kliņģeri bez gaļas un olām!

Sāļais kliņģeris bez gaļas un olām - kārdinoša rec...
Sastāvdaļas:

    rauga mīkla

    skābais krējums

    svaigi šampinjoni

    svaigi burkāni

    sīpoli

    Šampinjonus sasmalcina un apcep.

    Burkānus nomizo, sarīvē un arī apcep.

    Smalki sagriež sīpolus, un, ticiet vai nē - apcep.

    Izrullē rauga mīklu, to pārziež ar skābo krējumu.

    Sāk kārtot pildījumu: liek visus apceptos dārzenīšus, pārkaisa papriku, kura sagriezta smalkos kubiņos.

    Tad pa virsu liek salmiņos sagrieztus marinētos gurķus un uzrīvē sieru.

    Kliņģeri rūpīgi sarullē desiņā, veido vēlamo formu.

    Tad to pārsmērē ar izkausētu sviestu un pārkaisa sēkliņu maisījumu.

    Kliņģeri liek cepties 180 grādos apmēram 40 minūtes.

    Atdzisušu kliņģeri dekorē pēc patikas - griežot dārzeņu puķītes. Dekorācijas iezīmē ar saputotu saldo krējumu, kuram piebērts sāls - spiežot caur tūtiņu.

Recepte: Agita Gabrāne / Foto: Agnese Gabrāne, mammamuntetiem.lv