Grilēšanas knifiņi, kā ēdienu padarīt īpaši aromātisku
Lai vistas gaļai, šķiņķim, cūkgaļai vai liellopu gaļai piešķirtu citrusaugļu aromātu, 5 min pirms gatavošanas beigām uzberiet uz oglēm apelsīna, citrona, laima vai greipfrūta miziņas.
Lai ēdiens iegūtu dūmu garšu, pievienojiet aromātiskās koka skaidas (vispirms ielieciet tās ūdenī, lai smarža būtu piesātinātāka un degšanas laiks ilgāks). Šim nolūkam varat izvēlēties alksni, augļu kokus un vīnogulājus (gatavošanas sākumā pielieciet lielās skaidas, bet uz beigām pievienojiet smalkās skaidiņas – lai tikai uzturētu karstumu ).
Uz BBQ varat lieliski apcept augļus – nektarīnus, plūmes, ananasus un persikus. Kārdinoši saldi smaržo kanēļa standziņas, krustnagliņas, anīss un smaržīgo piparu graudiņi. Samitriniet garšvielas ūdenī un pievienojiet oglēm.
Ja vēlaties, lai gaļa, jūras veltes un dārzeņi būtu vēl aromātiskāki, tad gatavošanas beigās uzlieciet uz oglēm samitrinātu rozmarīnu vai timiānu, lauru lapas un nenotīrītas ķiploku daiviņas.