Intervijas
2022. gada 19. marts, 08:52

Anda Zadovska: Remdenie cilvēki ir visbīstamākie. Nostājai ir jābūt

Jauns.lv

Kopš Krievijas armijas iebrukuma Ukrainā dzīve dalāma posmos pirms un pēc 24. februāra. Žurnāla “OK!” aprīļa numuram iegadījās nofiksēt mūsu noskaņojumu, domas un lielākās raizes vēl pēdējās nedēļās līdz liktenīgajai dienai. Tipogrāfijā žurnāls nonāca tieši 24. februārī, visas intervijas tapušas pirms tam, arī saruna ar žurnāla vāka varonēm Baibu Sipenieci-Gavari un viņas meitām Grietu un Hermīni. Raidījuma #irOK! jaunākajā epizodē uz brīdi atgriežamies noskaņā, kādā dzīvojām līdz karam. To darām kopā ar mūzikas nama “Daile” vadītāju Andu Zadovsku.

Anda jau otro gadu desmitu vada “Daili” – vietu, kur valdošās emocijas ir prieks, miers un svētku izjūta.  Arī viņa 24. februārī skaidri apzinājās – viss, par ko uztraucāmies līdz šim, bija sīki.
Viņa un Baiba Sipeniece-Gavare ir draudzenes kopš bērnības, abas ir Jaunpils meitenes. Kaut arī sabiedrība Baibu zina kā spēcīgu personību, kam vārdi kabatā nav jāmeklē, Anda stāsta, ka Baibas ģimenē kāds ir apveltīts pat ar divkārt spēcīgāku enerģiju.

Jautāta par aktiera Kaspara Zvīguļa miera un sevis meklējumiem, Anda dalās pieredzē, ko guva ceļā uz mūzikas namu “Daile”. Pasākumu rīkošanā Andu ieveda nejauša iepazīšanās ar Jāni Lūsēnu un jaunības dullums – viņa piekrita sarīkot komponista dzimšanas dienas koncertu Operas namā. Toreiz pieredzes pasākumu rīkošanā Andai nebija, bet drosme gan.

Kā draudzenes Anda un Baiba aizvadīja bērnību un jaunību Jaunpilī un kā kādreizējais kinoteātris “Daile” kļuva par skatītāju un mākslinieku iemīļotu repertuāra koncertzāli, skaties interneta raidījuma #irOk! jaunākajā epizodē.