“Viņa bija varone!” – Ukrainā nogalināta 26 gadus vecā Anastasija, kura centās nogādāt barību suņu patversmei
foto: Twitter.com/Ashleigh Stewart
Anastasija Jalanska.

“Viņa bija varone!” - Ukrainā nogalināta 26 gadus vecā Anastasija, kura centās nogādāt barību suņu patversmei

Jauns.lv

Kad krievu karaspēks tuvojās Ukrainas galvaspilsētai Kijevai, 26 gadus vecā ukrainiete Anastasija Jalanska atteicās bēgt, uzstājot, ka paliks, lai palīdzētu cilvēkiem un dzīvniekiem, par spīti tam, ka visi viņas draugi un radi bija nolēmuši pamest kara plosīto Kijevu, vēsta “Globalnews”. 

“Viņa bija varone!” – Ukrainā nogalināta 26 gadus ...

Ceturtdien, 3. martā, sieviete tika nošauta savā automašīnā, ar kuru bija devusies uz 30 kilometru attālo suņu patversmi Bučā, lai nogādātu dzīvniekiem barību. 

Jalanskas ģimene un draugi stāsta, ka krievu karaspēks tīši tēmējis uz viņas automašīnu, šāviens noticis no tuva attāluma. “Es lūdzu viņu būt īpaši piesardzīgai. Viena kļūda šodien var maksāt ļoti dārgi,” sacīja Anastasijas vīrs Jevhens Jalanskis. 

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"

Vīrs stāsta, ar kādu apņēmību sieva centās palīdzēt visiem apkārtējiem. “Vēl 1. martā Anastasija devās uz bērnudārzu, lai ap 40 bērnu nogādātu ēdienu un autiņbiksītes, palīdzēja kara hospitālim un piegādāja barību dzīvniekiem.”. Anastasija par savu ikdienu kara pārņemtajā Ukrainā dalījās "Telegram" kanālā. 

Sievietes pēdējā “Instagram” stāstā, kas publicēts vien dažas stundas pirms viņas nāves, redzams, kā viņa sēž uz automašīnas aizmugurējā sēdekļa ar smaidu sejā blakus maisiem ar suņu barību. Automašīnā atradušies vēl divi brīvprātīgie, kuri arī nošauti. 

Lai gan pagājušas jau vairākas dienas kopš Anastasijas nāves, sievietes un vēl divu brīvprātīgo līķi atrodas Anastasijas tēva sabiedrotā mājās. Intensīvo cīņu dēļ neesot iespējams līķus nogādāt morgā.