foto: AFP/Scanpix
Pāvests kritizē pārus bez bērniem
Bērni
2022. gada 5. janvāris, 21:43

Pāvests kritizē pārus bez bērniem

Jauns.lv / LETA

Pāvests Francisks trešdien kritizējis pārus, kuri nevēlas bērnus.

"Pārāk daudziem pāriem nav bērnu, jo viņi tos nevēlas, vai arī viņiem ir tikai viens, jo vairāk viņi nevēlas," ticīgo audiencē Vatikānā norādīja 85 gadus vecais pāvests.

"Bet viņiem ir divi suņi, divi kaķi. Suņi un kaķi ieņem bērnu vietu. Jā, es saprotu, tas izraisa smieklus, bet tā ir realitāte," viņš piebilda.

Pāvests Francisks jaunībā un tagad

Jau nākamās nedēļas sākumā, 24. septembrī uz nedaudz vairāk nekā 10 stundām Latviju apmeklēs Romas katoļu baznīcas virspriesteris – Pāvests ...

gallery icon
41

Katoļu baznīcas galva brīdināja, ka civilizācija noveco un tai trūkst cilvēcības, jo aizvien mazāk cilvēku izvēlas kļūt par vecākiem.

"Tiem, kas dzīvo pasaulē un precas, jādomā par bērniem," uzsvēra pāvests. "Bērnu radīšana vai adoptēšana ir risks, bet izvēlēšanās palikt bez bērniem ir vēl lielāks risks," viņš piebilda.

Pagājušajā nedēļā, kad tika publiskotie jaunākie dati par dzimstību Itālijā, Francisks izteicās, ka Itālija piedzīvo demogrāfisko ziemu.

Pāvests Francisks pēc operācijas uzrunā ticīgos no slimnīcas balkona

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks svētdien, nedēļu pēc resnās zarnas operācijas, pirmo reizi parādījās sabiedrībā.

gallery icon
19