Lāču Valriekstu torte - sirsnīgiem svētkiem katrā ģimenē. Pa īstam. Un no sirds.
Torte – tie ir svētki. Tā ir tradīcija, kas ikvienu pasākumu padara par īstiem svētkiem. Vai tā būtu dzimšanas vai vārda diena, Ziemassvētki vai Jaungada sagaidīšana - Latvijā torte uz galda būs vienmēr! Jo torte – tas nozīmē, ka šis ir īpašs brīdis. Tas ir brīdis, kuru cilvēki vēlas paturēt atmiņā, tādēļ arī tortei ir jābūt īpašai, tai jābūt tādai, kura garšos itin visiem tuviniekiem un viesiem. Tādai, kuru izvēloties, labi zini, ka tā būs īstā. Un tai jābūt ar neaizmirstamu garšu - tādu, kura vienmēr atgādinās par sajūtu, atmiņām un mirkļiem, kurus gribas paturēt. Lai paturētu atmiņā laimes un prieka sajūtu, kas tālākās ikdienas gaitas dara gaišākas un dāvā ticību un paļāvību, ka svētki būs atkal! Jo svētki – tā ir dāvana par spēju šādus mirkļus novērtēt un radīt.
Tieši tādēļ arī šogad Ziemassvētkiem izvēlētās tortes garšai jābūt īpašai – svētku garšai, kas atsauks atmiņā pasākuma gaišo noskaņu un siltās sajūtas. Un atcerieties, ka svētki var būt ikreiz, kad vien izlemsiet, ka ir īstais brīdis visgardākajai tortei…
Un šaubu nav – tortei jābūt gardai, kvalitātei izcilai un sastāvdaļām īstām! Tādēļ tieši “Lāču” tortes būs vislabākā izvēle svētku galdam. Vai tā būtu visvisvis…iemīļotākā Valriekstu torte vai jebkura cita “Lāču” torte – Jūsu lēmums būs pareizs.
„Lāči” izmanto tikai rūpīgi atlasītas un augstvērtīgas izejvielas. No paša labākā, kas ir pieejams. „Lāču” konditoru gatavotajām tortēm krēmi tiek darināti svaigi turpat konditorejā. “Lāču” tortes prasa augstu meistarību, pacietību un laiku. Ar lielu iedvesmu meistari rada katru gardumu – gluži kā mākslinieki, kuri rada šedevrus pašu rokām, neizmantojot rūpnieciskās iekārtas. Var droši teikt, ka ikviens “Lāčos” tapušais gardums ir meistaru roku oriģināldarbs, un ceptuvē svaigi darināti top gan krēmi, gan arī trausli veidotie dekori un biskvītiem izmanto īstas olas.
Visiecienītākā “Lāču” ceptuves torte ir Valriekstu torte. Gatavota no olu biskvīta, ar valriekstiem un īstu medu, pildīta ar īstu saldkrējuma sviestu un vārītā iebiezinātā piena krēmu. Tortes virsma bagātīgi pārlieta ar tumīgu lazdu riekstu glazūru un tās dekori ir pašu rokām gatavoti „Lāču”ceptuvē. Torte sānos ir krāšņi dekorēta ar veseliem valriekstiem.” Valriekstu tortes” tapšana ir sarežģīts un darbietilpīgs process, 100% roku darbs, tomēr rezultāts ir ieguldītā darba vērts. Mmm... nu kurš gan spētu atteikties no tik kārdinoša kūkas gabaliņa!?!
Jo “Lāču” tortes top meistaru rokās, un receptes rada, izgaršo un cep īsti kārumnieki.
Un tikai roku darbs spēj radīt sajūtu, ka torte cepta ar mīlestību...Tieši mīlestība ir visu svētku pamatā, jo mīlestība ir tā, ko mēs patiesībā svinam svētkos. Un torte ir kā simbols svētkiem. Simbols mūsu mīlestībai, mūsu siltajām jūtām pret mīļajiem, pret draugiem un tuviniekiem.
Novēlam, lai svētku sajūta vienmēr silda, atsaucot atmiņā skaistos un gardos mirkļus!
Lai labi garšo! Gaišus Ziemassvētkus un laimīgu, priekpilnu Jauno gadu visiem sirsnīgi novēl “Lāču” ceptuves saime!