Skaistums
2021. gada 16. septembris, 18:06

Ābola skābumiņš uz sejas: lieto droši jebkuram ādas tipam

"100 Labi Padomi"

Pateicoties savam bagātīgajam sastāvam (āboli satur mikroelementus un makroelementus, vitamīnus, skābes, pektīnus, tanīnus un flavonoīdus), āboli lieliski noder skaistumkopšanā.

Iesaka Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

Maskas no āboliem var lietot jebkuram ādas tipam un panākt ātru rezultātu. Ābolu maskas normalizē vielu apmaiņu, dziedē mikroplaisas, mazina iekaisumus, attīra ādu, aizkavē novecošanos un darbojas kā viegls pīlings. Ar šādu masku var palutināt ne tikai seju, bet arī kaklu un dekoltē zonu. Ļauj maskai iedarboties 15 minūtes, rūpīgi noskalo un skaistumkopšanas rituālu noslēdz ar ādas tipam atbilstošu krēmu.

Kā pagatavot ābolu masku

Maska pret grumbiņām un sejas ovāla nostiprināšanai – ēdamkaroti rīvēta ābola rūpīgi samaisi ar vienu olas dzeltenumu un tējkaroti kartupeļu cietes.

Pret ādas taukainību un pūtītēm – divas ēdamkarotes rīvēta ābola rūpīgi samaisi ar vienu olas baltumu.

Barojoša maska, kas mazinās nogurumu, atjaunos ādu un uzlabos tonusu – divas ēdamkarotes rīvēta ābola sajauc ar tējkaroti trekna krējuma, tējkaroti kartupeļu cietes un tējkaroti olīveļļas.

Mitrinošu masku iegūsi, ja sablendēsi vienādās devās ābolu, olīveļļu un pienu.

Maska-pīlings – divas ēdamkarotes rīvēta ābola sajauc ar ēdamkaroti paniņu vai sūkalu.

Maska rokām – sasmalcini ābolu, burkānu un gurķi (vienādās daļās). Pievieno olīveļļu un rūpīgi samaisi. Klāj uz roku ādas un uzvelc vienreizējos cimdus. Paturi 15 minūtes, noskalo, tad iemasē ādā barojošu roku krēmu.

Ievēro!

Pirms masku uzklāšanas rūpīgi attīri ādu.