foto: Pixabay.com
Staigā basām kājām - tas norūda organismu
Jūras ūdens uzlabo asins cirkulāciju, tonizē ādu un stiprina imunitāti. Šāda pastaiga kalpo kā saudzīgs pedikīrs.
Dzīvesstils
2021. gada 14. jūlijs, 20:04

Staigā basām kājām - tas norūda organismu

"100 Labi Padomi"

Vasarā staigāt pa rasu, tāpat kā ziemā pa sniegu, ir lielisks veids, kā norūdīt kājas un arī visu organismu. Iesaka pedikīre Irēna Hasanova.

Staigāšana basām kājām palīdz uzlabot noskaņojumu, enerģētiski uzlādēties, kā arī ievērojami stiprināt veselību, imunitāti un garīgo labsajūtu. Ja pēdas nav radušas, iesākumā basām kājām reizi dienā noej vismaz dažus metrus. Staigā pa mauriņu, zemi un smiltīm – kur vien pēdas izjūt labsajūtu. Tas labi nostiprina asinsvadus, uzlabo bioloģiskos procesus un vielmaiņu. Kad esi pieradusi staigāt basām pēdām, ikdienā šādām pastaigām velti ne mazāk par 40 minūtēm, jo tikai tad organisms sāk atbrīvoties no negatīvās enerģijas. Izej uz pāris minūtēm pastaigāt pa rīta vai vakara rasu. Pēc pastaigas vēsā laikā uzvelc vilnas zeķes un ļauj kājām sasilt.

Staigā pa pludmales smiltīm un siltu jūras ūdeni. Jūras ūdens uzlabo asins cirkulāciju, tonizē ādu un stiprina imunitāti. Šāda pastaiga kalpo kā saudzīgs pedikīrs. Staigāšana pa grimstošām smiltīm lieliski izmasē pēdas un stiprina kāju muskuļus. Kāju rūdīšanai tīkami siltā jūras ūdenī velti apmēram 20 minūtes.

Uz ko cerēt? Pēc regulārām pastaigām ar basām pēdām sajutīsi enerģijas pieplūdumu, mazināsies bezmiegs, apātija un stress, normalizēsies asinsspiediens, uzlabosies sirds un asinsvadu darbība, arī redze, jo acis atbrīvosies no sasprindzinājuma.

Ņem vērā

● Staigāšana ar basām pēdām ļoti sausina pēdu ādu un papēžus, tāpēc kopšanai regulāri izmanto mitrinošu krēmu.