foto: Shutterstock
Modē ir bandana
Šogad bandanu sien ne vien ap galvu, bet arī ap kaklu, roku un pat kāju.
Stila jaunumi
2021. gada 15. jūlijs, 05:30

Modē ir bandana

"100 Labi Padomi"

Viens no modernākajiem šīs vasaras aksesuāriem ir bandana jeb kokvilnas vai zīda lakats.  

foto: Shutterstock

Bandana īpaši populāra bija deviņdesmito gadu beigās, bet pagājušajā gadā šī galvassega piedzīvoja atdzimšanu. Pandēmijas dēļ cilvēkiem nebija iespēja apmeklēt frizētavas, un dažādos veidos sasiets lakats kļuva par modernu galvassegu, zem kura paslēpt matus. Šogad bandanu sien ne vien ap galvu, bet arī ap kaklu, roku un pat kāju.

foto: Shutterstock

Kā apsiet?

* Klasiski sasieta bandana: saloki bandanu kā trīsstūri un liec uz galvas tā, lai lakats nosegtu daļu pieres, stūrus sasien uz pakauša. Šādi sasieta bandana ir ne vien moderna, bet arī praktiska – pasargās galvu no karstas saules. Ja vēlies, vari lakatu pabīdīt vairāk uz pakauša pusi. Ja esi garu matu īpašniece, bandanas mezglu vari siet zem matiem. 

foto: unsplash.com

* Bandana kā lente: saloki bandanu kā trīsstūri un pārloki vēlreiz uz pusēm – tā iegūsi platu lenti. Sien to ap galvu no pieres uz pakauša daļu vai no pakauša daļas uz pieres. Īpaši moderni ir, ja šādi sasietas bandanas mezgls ir nedaudz uz galvas sāniem (mezgls pret deniņiem).

foto: Shutterstock

* Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais: bandanu var siet gluži tāpat, kā sien lakatu; modīgais nosaukums nav manījis lakata pielietojumu. Tikai piemeklē tērpam pieskaņotu lakata krāsu un rakstu. 

foto: Shutterstock

* Ne tikai ap galvu: šogad bandanu sien arī ap kaklu – cieši pie kakla vai stjuaršu stilā vaļīgā mezglā; to nēsā arī, aptītu un sasietu ap delnas locītavu, ap kāju uz biksēm vai izmanto jostas vietā. Ļaujies iztēlei!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock