foto: Shutterstock
Kas ir šis populārais skaistuma līdzeklis - vienreizējās plāksnītes jeb pači
Pači ar mitrinošu efektu ātri mitrinās ādu un vizuāli izlīdzinās smalkās krunciņas.
Skaistums
2021. gada 15. jūnijs, 05:44

Kas ir šis populārais skaistuma līdzeklis - vienreizējās plāksnītes jeb pači

"100 Labi Padomi"

Vienreizējās maskas plāksnītes jeb pači ir ātrā palīdzība acu zonas atsvaidzināšanai un noguruma pazīmju novēršanai. Tās mitrina šo delikāto zonu, nodrošina liftinga efektu, mazina vārnu kājiņas. Skaidro Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

Plāksnītes tiek gatavotas no neausta materiāla, kas piesūcināts ar aktīvajiem  komponentiem, turklāt apskaužamā daudzveidībā. Tās satur eļļas, vitamīnus un pantenolu (atjauno un stiprina ādu), antioksidantus (samazina grumbu veidošanos), peptīdus (palielina ādas elastību) un kumelīšu, alvejas ekstraktus (nomierina un samazina kairinājumu).  

Kā atšķiras pači?

● Pači ar mitrinošu efektu ātri mitrinās ādu un vizuāli izlīdzinās smalkās krunciņas. Ideāli der plānai ādai.

● Pači ar izlīdzinošo efektu nedaudz bloķē mīmiku. Nereti satur kolagēnu vai hialuronskābi.

● Barojošie pači ir dārgāki, tie var saturēt placentu, augu ekstraktus, retinolu, kas kompleksi uzlabo ādu acu zonā.

● Atjaunojošie pači vairāk derēs nobriedušai ādai. Tie satur visus mūsdienu zinātnes sasniegumus: peptīdus, koenzīmu, kolagēnu, ikru, aļģu un žeņšeņa ekstraktus. Mērķis – atgūt ādas jaunību.

Kā lietot?

Pavisam vienkārši – uz attīrītas ādas uzklāj uz acs apakšējā plakstiņa. Efekta uzlabošanai pirms uzklāšanas vari maigi pamasēt apakšējo plakstiņu.

Noturi 15 minūtes, bet ne ilgāk, citādi vari panākt pretēju efektu.

Noņem masku virzienā no deguna uz ārmalu un atlikumu iemasē ādā ar maigām kustībām.

Ievēro!

● Lielākoties pačus var izmantot divas reizes nedēļā, taču ir rūpīgi jāseko līdzi ražotāja norādījumiem. Pačus nelieto katru dienu (ja vien to nav paredzējis ražotājs), pretējā gadījumā ādas šūnas pieradīs un epiderma palēninās metaboliskos procesus, samazinās kolagēna ražošanu. No pārāk biežas paču lietošanas var pastiprināties asinsvadu zīmējums acu zonā, pat veidoties alerģijas.

● Ja uz iepakojuma norādīts – vienreizlietojams, tad tas tā arī paliek. Atkārtoti lietot ir ne tikai bezjēdzīgi, bet arī bīstami. Aktīvie komponenti izzūd, veidojas kaitīgas baktērijas.