foto: Shutterstock
Ābolu etiķis - brīnumlīdzeklis pret celulītu, dubultzodu, sasitumiem
Skaistums
2021. gada 8. maijs, 06:08

Ābolu etiķis - brīnumlīdzeklis pret celulītu, dubultzodu, sasitumiem

"100 Labi Padomi"

Ābolu etiķis, lietots iekšķīgi, darbojas kā pretiekaisuma, antibakteriāls, pretsēnīšu, sāpes mazinošs, spazmolītisks un urīndzenošs līdzeklis. Taču to var lietot arī ārīgi.

Dari tā – vienam litram ūdens pievieno 2–3 ēdamkarotes ābolu etiķa. Pēc siltas zāļu vannas un kontrastdušas ar šajā šķidrumā samitrinātu auduma gabalu stingri ierīvē rokas, kājas, krūtis, vēderu un muguru. Pagaidi, līdz āda nožūst.

Kā darīt?

Aukstā masāža pret dubultzodu. Puslitrā ledaina ūdens izšķīdini vienu tējkaroti ābolu etiķa. Frotē dvieli saritini rullītī, uz pāris sekundēm iemērc šķīdumā, lieko mitrumu nospied un pieliec pazodei. Strauji pavelkot dvieli uz sāniem un atkal atlaižot, 15–20 minūtes ar to pliķē pazodi, laiku pa laikam atdzesējot rullīti ledainajā ūdenī. Masāžu veic 2–3 reizes nedēļā pirms gulētiešanas. Šāda masāža uzlabo asinsriti ādā un sašķeļ zemādas taukus.

Masāža pret celulītu. Samaisi 3 daļas ābolu etiķa ar 1 daļu olīveļļas vai citu masāžai paredzētu eļļu. Ierīvē problemātiskās zonas ar šo maisījumu un ar masāžas spilventiņu veic vieglu masāžu. To var veikt divas reizes dienā.

foto: Shutterstock

Ķermeņa problemātisko zonu ietīšana. Ņem ½ glāzes ābolu etiķa, ½ glāzes medus, ½ glāzes miltu, visu sajauc viendabīgā masā. Attīri ādu un klāj masu uz celulīta skartajām ķermeņa zonām. Notin ar pārtikas plēvi. Pēc stundas plēvi noņem, ādu nomazgā ar siltu ūdeni un uzklāj mitrinošu ķermeņa krēmu. Ja ādu mazliet kņudina, tas liecina par maskas pozitīvo iedarbību.

Sastiepumiem un sasitumiem. Emaljētā traukā uzsildi ābolu etiķi, samitrini tajā auduma gabalu, lieko mitrumu nospied, liec uz sāpīgās vietas un turi 5–10 minūtes. Atkārto 3–4 reizes. Kad pāriet pirmās sāpes, šo vietu pamasē, jo tā ātrāk atjaunojas asins cirkulācija.