foto: Publicitātes
Nagu kopšana: mīti un patiesība
Skaistums
2021. gada 21. aprīlis, 05:48

Nagu kopšana: mīti un patiesība

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Nagi ir ļoti nozīmīgi roku un kāju veselībai un skaistumam. Tāpēc aplūkosim dažus biežāk sastopamos uzskatus par nagu kopšanu, un noskaidrosim, cik liela daļa patiesības tajos mīt.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Konsultē Signe Muktupāvela, nagu kopšanas speciāliste KOLONNA salonā t/c Alfa

Šaurās, baltās svītriņas uz nagiem droši vien nozīmē to, ka man trūkst kaļķa

Šis mīts turpina pastāvēt, tomēr baltās svītriņas uz nagiem nenorāda uz vitamīnu vai uzturvielu trūkumu. Drīzāk tās ir saistītas ar nagu traumām. Šajā gadījumā var palīdzēt nagu kopšanas speciālists, kas veiks manikīru, nekairinot ādu ap nagiem. Tāpat ieteicams salonā kursa veidā apmeklēt parafīna vanniņas pakalpojumu, kas palīdzēs veikt dziļo ādas mitrināšanu ar sildošo efektu.

foto: Publicitātes

Kutikulu apgriešana nenodara neko sliktu

Esiet uzmanīgi! Kutikula ir dabiska barjera, kas neļauj ūdenim un vides ietekmei iekļūt vārīgajā zonā, kurā veidojas nags. Šīs barjeras nojaukšana var radīt iespēju veidoties iekaisumam, ko sauc par paronihiju, kā arī bakteriālām un sēnīšu infekcijām. Vairākkārt bojāta kutikula var nespēt ataugt iepriekšējā veidā, tādējādi kļūstot par nepārtrauktu hronisku problēmu. Mājas apstākļos iesakām izmantot kutikulas kopšanas līdzekļus, bet apstrādi tomēr vislabāk uzticēt profesionālam nagu kopšanas speciālistam.

Nagiem "jāelpo"

Šī frāze ir dzirdēta neskaitāmas reizes. Lai gan nav slikti ieturēt pauzi starp hibrīdlakas vai gēla lietošanas vai pat nagu lakošanas reizēm, nagiem patiesībā nav nepieciešams "elpot" skābekli. "Nagi saņem skābekli no asinīm, nevis no gaisa," stāsta nagu kopšanas speciāliste Signe Muktupāvela. Tomēr, ja vēlaties, lai nagi patiešām atpūšas, ir jāpagaida, līdz tie ataug un uzņem mitrumu.

foto: Publicitātes

Mākslīgie nagi bojā dabīgos nagus

Mākslīgie nagi ne vienmēr ir vienīgais bojātu nagu iemesls. Visbiežāk problēmu rada paņēmieni, kurus izmanto nagu uzklāšanai un noņemšanai.

“Ja dosieties pie kāda, kurš nepārzina savu darbu vai apkalpo steigā, vai arī lieto netīrus instrumentus vai neatbilstošas metodes, tad tiešām var rasties problēmas,” piebilst Signe. Nagiem ļaunumu var nodarīt ne tik daudz pats kosmētiskais līdzeklis, kā nepiemērota un pārmērīga vīlēšana, slīpēšana un mērcēšana nagu uzklāšanas un noņemšanas laikā. Tādēļ, izvēloties manikīru ar hibrīdlaku vai gēla pārklājumu, svarīgākais ir profesionāls, savu arodu zinošs meistars.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: Publicitātes

Jo vairāk nagus vīlē, jo veselīgāki tie ataugs

Tas galvenokārt ir atkarīgs no tā, kā nagus vīlē. Nagus nevajag vīlēt no vienas puses uz otru, jo tas rada berzi un bojā nagu plāksnīti. Vīlēšana vienā virzienā ļaus izveidot vēlamo formu un nebojās nagu plāksnīti. Nagu veselību palīdzēs saglabāt izmantotā vīlīte – arī rupjas vīles lietošana var sabojāt nagu plāksnīti. Mājas apstākļos ieteicams lietot tikai smalku vīlīti vai kristālisko nagu vīlīti.

Īpašu piedāvājumu klientiem ir sagatavojusi arī KOLONNA! Mūsu salonos līdz pat 9. maijam spēkā ir akcija “NEATSAKI SEV” - iegādājies manikīra vai pedikīra pakalpojumus vismaz 30 EUR vērtībā un saņem 20% atlaidi! Piedāvājums spēkā, veicot pakalpojuma rezervāciju tiešsaistē:

  1. (1) ej uz www.kolonna.com;
  2. (2) spied «piesakies pakalpojumam»;
  3. (3) aizpildi pieteikumu, komentārā ierakstot atlaides kodu "neatsaki sev".

Uz tikšanos!

Raksts tapis sadarbībā ar Kolonna