Attiecības
2021. gada 4. marts, 05:12

Randiņi pandēmijas laikā. Kas ir mainījies?

Jauns.lv

Cilvēkiem nepatīk justies vientuļiem, taču pandēmijas laikā varam justies vēl vientuļāki. Portāls today.com skaidro, kā globālie notikumi ietekmējuši cilvēku vēlmi izveidot jaunas attiecības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Pixabay
Ja agrāk randiņi notika kafejnīcās vai bāros, tad tagad visbiežāk pāris izvēlas pastaigu sejas maskās.

Cilvēki meklē attiecības dažādu iemeslu dēļ, kāds sapņo par kāzām, cits vēlas bērnus, bet kādam vienkārši gribas dalīties ar saviem pārdzīvojumiem. Lai vai kāds būtu iemesls, mūsdienu pasaulē, pateicoties tehnoloģijām, iepazīšanās ir kļuvusi ļoti vienkārša. Tās palīdz iepazīties arī Covid-19 un globālās pandēmijas ēnā!

Statistika atklāj, ka iepazīšanās aplikācijām un lietotnēm pēdējā gada laikā ir audzis lietotāju skaits. Taču aptaujātie cilvēki atzinuši, ka pandēmijas noteiktie ierobežojumi un bailes no saslimšanas ar Covid-19 ir mainījušas pašu tikšanos un attiecību veidu. Ja agrāk randiņi notika kafejnīcās vai bāros, tad tagad visbiežāk pāris izvēlas pastaigu sejas maskās.

foto: Pixabay

Neviens negrib būt viens

Ja līdz šim savu vientulību varēja kliedēt ar draugu kompāniju, izklaidēm un dažādiem pasākumiem, ceļojumiem, tad pandēmijas laikā daudziem nācās apzināties, cik vientuļi viņi ir. Aptaujas rezultāti liecina, ka liela daļa cilvēku sociālo ierobežojumu dēļ jutās vientuļāk nekā parasti. Tikmēr tie, kas jau bija aizņemti, pārskatīja savas attiecības, jo pieauga gan šķiršanās, gan noslēgto laulību skaits.

Bez Tinder nekur

Ja iepriekš pastāvēja iespēja iepazīties darba vai draugu ballītē, kafejnīcā vai bibliotēkas smēķētavā, tad pašlaik atlikusi vien iespēja meklēt savu otru pusīti internetā. Vairums iepazīšanās aplikāciju vai vietņu pārstāvji atzīst, ka viņu sniegtajiem pakalpojumiem pieaudzis pieprasījums. Daļa no aptaujātajiem atzina, ka no sākuma atlika iepazīšanos, cerot, ka pandēmija drīz beigsies, taču drīz vien domas mainījuši, jo esot pandēmijā vienam ir vēl grūtāk nekā iepriekš.

foto: Pixabay

Randiņš Zoomā

Pirmo randiņu kādreiz ierasts bija pavadīt kafejnīcā, kinoteātrī vai kādā citā sabiedriskā vietā. Pašlaik vairums šādu vietu ir slēgtas, bet kafejnīcā var dabūt ēdienu tikai līdzņemšanai. Pēc ASV veiktās aptaujas datiem, šobrīd vispopulārāk ir pirmo randiņu pavadīt pastaigā, taču ir arī pieaudzis videozvanos pavadīto randiņu laiks. Kā atzīst aptaujātie, videozvanā ir iespēja redzēt otru cilvēku, sarunāties un kopīgi pavadīt laiku, nedomājot par vīrusu izplatīšanās riskiem.

Dzīvosim kopā?!

Interesanta tendence, ko novērojuši pētnieki, ir saistīta tieši ar pandēmijas ierobežojumiem. Tā kā tikšanās vieta un veids tiek ierobežots, bet dažādas priekšrocības tiek piešķirtas vienas mājsaimniecības locekļiem, tāpēc daudzi pāri ātrāk uzsāk kopdzīvi. Aptaujas pētnieki secinājuši, ka cilvēki ātrāk pāriet „attiecību” statusā, lai kļūtu par vienu mājsaimniecību un varētu drošāk pavadīt laiku kopā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās