foto: Pixabay
Nekāds Lieldienu zaķis vai zobu feja. Māte izbrīna vecākus ar savu dīvaino bērnu audzināšanas metodi
Bērni
2021. gada 2. marts, 19:05

Nekāds Lieldienu zaķis vai zobu feja. Māte izbrīna vecākus ar savu dīvaino bērnu audzināšanas metodi

Jauns.lv

Kad runa ir par bērnu audzināšanu, katram ir savas domas par to - kā vajag labāk. Kāda māte soctīklos izraisījusi pamatīgu viedokļu vētru pēc tam, kad paziņoja, ka māca bērniem neticēt Ziemassvētku vecītim, Lieldienu zaķim vai zobu fejai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savā "TikTok" video Nevada Šarefa paskaidroja arī iemeslus šādai rīcībai. Viņa atzina - cilvēki viņai teikuši, ka viņas uzskati ir dīvaini. Tomēr pati māte domā, ka tas ir veselīgi, jo nemelo bērniem.

"Es nekad saviem bērniem neesmu teikusi, ka ir tāds Ziemassvētku vecītis, Lieldienu zaķis vai zobu feja. Es nevēlos savu bērnu bērnību būvēt uz meliem. Es nekad neesmu vēlējusies raisīt viņos liekas cerības, lai pēc tam tās salauztu.

Mani bieži kritizēja, ka es liedzu saviem bērniem fantāziju, vai neļauju viņiem būt bērniem, bet patiesībā es ļauju viņiem pašiem izvēlēties, par ko fantazēt. Es neiegrūžu viņu galvās iedomu tēlus.

Viņi tāpat saņem Ziemassvētkos dāvanas un Lieldienu groziņus. Tāpat es viņus iepriecinu ar kaut ko par katru izkrituši zobu. Es vienkārši nelieku viņiem ticēt kam tādam, kas nav taisnība."

Nevadas video ar šo vēstījumu noskatīts 300 tūkstošus reižu un tas saņēmis vairāk nekā 63 tūkstošus "patīk". Tāpat neskaitāmi cilvēki atstājuši savus komentārus, kuros pauž dalītas pārdomas par šādu pieeju audzināšanā.

"Es personīgi nedomāju tāpat, bet respektēju tavu viedokli. Tikai, lūdzu, iemāci saviem bērniem neizbojāt ideju par Ziemassvētku vecīti citiem bērniem." 

"Es atļauju saviem bērniem sevi apšaubīt. Mana mamma saka, ka viņi runās man pretī. Bet es vēlos, lai viņi ir stipri un iebilst autoritātēm." 

Bet vēl kāds komentārs vēstīja: "Man kā bērnam tas patika. Kad sapratu, ka tie ir tikai iedomu tēli, man bija vienalga. Man likās – nu labi, forši!"

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas