Cita pasaule
2021. gada 18. februāris, 12:25

Dāvanas ar sliktu enerģētiku: šīs lietas nevajag dāvināt tuviniekiem

Jauns.lv

Dāvanas saņemt ir patīkami, jo tas ir vispatiesākais veids, kā cilvēki izrāda rūpes un mīlestību. Tomēr ne visas dāvanas ir vienlīdz drošas. Ir vairākas lietas, kurām piemīt slikta enerģētika, un tās nav ieteicams dāvināt tuviniekiem.

Izvēloties dāvanas, daudzi neaizdomājas, ka daži priekšmeti var nest patiesi negatīvu enerģiju un pat nodarīt kaitējumu. Pirms izvēlies dāvanu tuvam cilvēkam, eksperti piedāvā iepazīties ar tā saukto melno sarakstu. Uzzinot, kādas dāvanas var būt bīstamas, būs vieglāk izvēlēties kaut ko patiesi pozitīvu, lai nerastos pārpratumi un tu no sirds iepriecinātu cilvēkus, kurus vēlies apdāvināt.

Dvielis. Izrādās, viens uzdāvināts dvielis nes līdzi strīdus un var kļūt par iemeslu pat laulības šķiršanai. Ja vēlies dāvināt tieši pirts vai vannasistabas piederumus, tad labāk izvēlies vēl kaut ko komplektā, nedāvini vienu pašu dvieli.

Naudasmaks vai krājkasīte. Dāvināt šīs lietas tukšas nozīmē - tas uz zaudējumiem. Tiem, kuri vēlas iepriecināt tuviniekus ar glītu maku vai oriģinālu krājkasīti, ir jāieliek tajos vismaz monētas.

Mākslīgie ziedi. Dāvanas, kas nes “mirušo enerģētiku”, nav pieņemts dāvināt, lai nepiesauktu nelaimes un citas nepatikšanas. Tādas lietas labāk atstāt veikala plauktos.

Dakšiņas un naži. Jebkuri asi priekšmeti nav piemēroti dāvināšanai. Sens ticējums vēstī, ka tie var ģimenē raisīt strīdus un pat šķiršanos, kā arī piesaistīt slimību tieši dāvanas saņēmējam.

Dāvināti vai jau lietoti priekšmeti. Otro reizi dāvināt kādam jau uzdāvinātu dāvanu uzskata par sliktu toni. Ja no lietas gribi atbrīvoties, to vienkārši atdod vai pārdod par simbolisku samaksu – nesamainītu monētu vai naudaszīmi. Turklāt jāatceras, ka otrreiz dāvināta lieta var atņemt labklājību un veiksmi pašam dāvinātājam.

Spoguļi. Šie priekšmeti uzskatāmi par mistiskiem, tāpēc nekādā ziņā nedāvini spoguli - negatīvās enerģētikas dēļ, ko izplatīs šis interjera priekšmets.

Pulkstenis. Tiek uzskatīts, ka dāvināts pulkstenis ir drīzas šķiršanās zīme. Daudzās kultūrās ir spēkā ticējums, ka dāvināts pulkstenis noskaita dzīves gadus, saīsinot to ar katru pulksteņrādītāja kustību.

Lietas jaundzimušajiem. Par sliktu zīmi tiek uzskatīta bērnu lietu dāvināšana vai atdošana topošajai mātei, kurai mazulis vēl nav piedzimis. To drīkst darīt tikai tad, kad mazais jau ir nācis pasaulē.

Pērles. Kaut arī pērļu kaklarota, auskari vai piespraudes ir ļoti skaisti, dāvināt šīs rotaslietas nav ieteicams. Ticējums vēstī, ka dāvinātām pērlēm ir ārdoša enerģētika, un tās drīkst pirkt tikai sev.