foto: Ekrānuzņēmums
Pēc laulībā pavadītiem 70 gadiem Covid-19 uz visiem laikiem šķir mīlošu pāri
Dereka un Mārgaritas mūža mīlas stāsts aprāvās vienā no Lielbritānijas slimnīcām.
Attiecības
2021. gada 12. februāris, 15:40

Pēc laulībā pavadītiem 70 gadiem Covid-19 uz visiem laikiem šķir mīlošu pāri

Jauns.lv

91 gadu vecie Mārgarita un Dereks Fērti no Partingtonas viens otrā iemīlējās 14 gadu vecumā. Britu pāris laulībā pavadīja 70 gadus. Lielāko dzīves daļu viņi pavadīja kopā, bet nāve viņus šķīra ar dažu dienu intervālu.

Sākumā slimnīcā veselību problēmu dēļ nokļuva Mārgarita, bet pēc tam viņai pievienojās arī Dereks.

Sākotnēji Mārgarita tika ievietot Vaitenšavas slimnīcā, bet vēlāk viņu pārvietoja uz Trafordu. Kad arī Dereku ievietoja Vaitenšavā, vīrieti pārcēla uz Trafordu, lai būtu pēc iespējas tuvāk savai mirstošajai sievai.

Pēc mīļotā cilvēka klātbūtnes sieviete šķietami atguva spēkus. Lai gan slimnīcā viņi nokļuva citu veselības likstu dēļ, pēc veiktajiem testiem abiem tika apstiprināta arī inficēšanās ar jauno koronavīrusu.

Pāra meita Barbara Smita atklāja, ka brīdī, kad Dereks pievienojās Mārgaritai, sieviete viņam esot jautājusi: "Kur gan tu biji?"

Barbara paskaidroja, kā viņas tētis tika pārcelts pie sievas. "Man piezvanīja no slimnīcas un paziņoja, ka mediķi ir norūpējušies par mātes veselības stāvokli. Ārsti jautāja, vai kāds nevēlas viņu apmeklēt."

Protams, ka mans tētis to vēlējās. Domāju, ka tur viņš arī inficējās, taču, godīgi sakot, viņa liktenis nebūtu bijis citāds.

"Nepastāvēja ne mazāko šaubu, ka tēvs varētu viņu neapciemot," stāsta meita.

foto: Ekrānuzņēmums
Mārgarita un Dereks Fērti 2017.gadā.

Padzīvojušais un joprojām viens otru mīlošais pāris tika iemūžināts neilgi pirms nāves. Aizkustinošajā foto viņi bija sadevušies rokās un atbalstīja viens otru abiem tik smagajā brīdī.

50 gadus vecā Barbara izsaka pateicību mediķu personālam, kas ļāva pāri apciemot arī citiem ģimenes locekļiem.

Mārgarita un Dereks apprecējās 1950. gada maijā un lielāko savas dzīves daļu dzīvoja Partingtonā.

31. janvārī nomira Dereks, bet trīs dienas vēlāk viņam sekoja uzticīgā sieva Mārgarita. Pārim bija pieci bērni, 11 mazbērni un četri mazmazbērni, vēsta "Manchester Evening News".