Skaistums
2020. gada 16. decembris, 13:25

Kā mājas apstākļos sakopt seju, lai svētkos tā būtu mirdzoša un svaiga

"100 Labi Padomi"

Ja vēlies, lai uz svētkiem tava āda ir mirdzoša un svaiga, vajadzētu padomāt par ādas atjaunošanu, noguruma samazināšanu un mitrināšanu. Šim mērķim der pīlings, maska ādai ap acīm un sejas maska atbilstoši ādas problēmām. Māca Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

Pīlings: 1 ēdk. auzu pārslu aplej ar 3 ēdk. kefīra. Rūpīgi samaisi, uzklāj uz sejas uz 10 minūtēm. Pirms noskalošanas ar siltu ūdeni ar apļveida kustībām veic maigu masāžu.

Maskas acu zonai:

■ ja tev traucē maisiņi zem acīm, uz smalkās rīves sarīvē kartupeli. Iegūto masu uzklāj uz plakstiņiem un noturi 20 minūtes;

■ ja ikdienas pavadoņi ir pelēki riņķi zem acīm, uzklāj uz plakstiņiem izmērcētus zaļās vai melnās tējas maisiņus, turi kādas 20 minūtes.

Maska sausai sejas ādai, kas arī zvīņojas:

■ sasmalcini vienu banānu, pievieno 1 tējk. olīveļļas, ½ tējk. citrona sulas un visu rūpīgi samaisi. Uzklāj uz attīrītas sejas ādas, noturi 15 minūtes, noskalo ar siltu ūdeni.

Taukainas ādas tonusa uzlabošanai:

■ sakul olu baltumu ar 1 tējk. citrona sulas. Noturi 20 minūtes, noskalo ar siltu ūdeni.

Sausai ādai:

■ sablendē biezpienu ar saldo krējumu, uzklāj uz sejas un noturi 20 minūtes.

Normālai ādai:

■ banāna mīkstumu sajauc ar greipfrūta sulu. Uzklāj uz sejas un noturi 20 minūtes. Noskalo ar siltu ūdeni.

Maska bālai ādai mirdzuma atgūšanai:

■ pagatavo masku no košām ogām vai dārzeņiem. Burkānu sarīvē uz smalkās rīves, pievieno sakultu olu dzeltenumu un 1 tējk. krējuma. Noturi uz sejas 15 minūtes. Noskalo ar siltu ūdeni.

Noslēgumā acu zonu palutini ar mitrinošu krēmveida želeju, bet sejai uzklāj maigu mitrinošu vai vitamīnu krēmu.