foto: EPA/Scanpix
Japāna nāk klajā ar ļoti mūsdienīgu plānu, kā valstī palielināt dzimstības līmeni
Attiecības
2020. gada 8. decembris, 08:38

Japāna nāk klajā ar ļoti mūsdienīgu plānu, kā valstī palielināt dzimstības līmeni

Jauns.lv

Japāna plāno valstī palielināt dzimstības līmeni, finansējot programmu, kas ar mākslīgā intelekta palīdzību piemeklēs iedzīvotājiem otru pusīti.

No nākamā gada valsts piešķirs subsīdijas vietējām pašvaldībām, kas jau ir uzsākušas vai arī grasās sākt projektus, kuros cilvēku savešanai tiek izmantots mākslīgais intelekts.

Zināms, ka pagājušajā gadā reģistrēts rekordzems Japānā dzimušo bērnu skaits - piedzimuši mazāk nekā 865 000 mazuļu, tāpēc dzimstības palielināšana kļuvusi par vienu no valsts prioritātēm.

Savdabīgs pakalpojums Japānā: piedāvā izdzīvot savas mīlas lelles bēres

Japāņu māksliniece ļauj saviem klientiem izdzīvot viņu tumšākās fantāzijas savā neparasto fotogrāfiju studijā. Leija Arata, kurai ir pāri trīsdesmit, rīko ...

gallery icon
37

Moderno tehnoloģiju un mākslīgā intelekta izmantošana ir viens no jaunākajiem paņēmieniem, kā palīdzēt iedzīvotājiem dibināt ģimeni.

Jau tagad valstī populāri ir cilvēku-savedēju pakalpojumi, bet nu ieviestas arī mākslīgā intelekta programmas, cerot, ka tās palīdzēs veikt sarežģītāku standartizēto veidlapu analīzi. Dažas no jau ieviestajām sistēmām aprobežojas ar tādiem kritērijiem kā personas ienākumi un vecums, un pozitīvs rezultāts tiek atklāts tikai tad, ja abiem otrās pusītes meklētājiem ir precīza saderība.

Vietējie plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka valdības piešķirtā finansējuma mērķis ir ļaut pašvaldības iestādēm izmantot uzlabotākas un arī dārgākas sistēmas, kurās ņemti vērā arī tādi faktori kā hobiji un dzīves vērtības.

Tiek prognozēts, ka Japānas iedzīvotāju skaits līdz šī gadsimta beigām no 128 miljoniem 2017.gadā samazināsies uz mazāk nekā 53 miljoniem.