Skaistums
2020. gada 22. novembris, 12:57

Katru rudeni sejas āda kļūst ļoti jutīga: kosmētiķes padomi, ko darīt

"100 Labi Padomi"

Rudenī pāreja no siltā gadalaika uz zemākām temperatūrām un pastiprinātu gaisa mitrumu apvienojumā ar spēcīgu vēju ir īsts pārbaudījums mūsu ādai. Āda pati netiek galā ar apkārtējās vides ietekmi, jo īpaši, ja vasarā to neesam pasargājuši no saules iedarbības. Skaidro Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.   

Rudens veicina arī asinsvadu zīmējumus uz ādas. Aukstumā asinis no ādas steidzas sasildīt iekšējos orgānus – āda kļūst bāla un vairāk pakļaujas vējam un salam, savukārt nonākot siltumā, kapilāri strauji paplašinās. Ja tas notiek bieži un regulāri un ādu neaizsargājam, kapilāri paliek paplašinātā stāvoklī un veido zīmējumus uz sejas ādas.

Ādas diskomforts, ko rada apsārtums, nieze, ādas lobīšanās, vēsta par ādas aizsargbarjeras samazināšanos. Tāpēc novembrī ir pēdējais laiks mainīt ikdienas skaistumkopšanas paradumus. Ir jāizpilda trīs svarīgi nosacījumi: maksimāla mitrināšana, barošana un aizsardzība, izvēloties kosmētiku ar piesātinātāku tekstūru.

Attīri un atjauno! Rudenī ādas atjaunošanās procesiem ir tendence samazināties, jo ādiņa, gluži kā lāčuks, dodas ziemas miegā – tās funkcijas palēninās, tāpēc āda kļūst sausa, jutīga, ar nevienādu reljefu. Lai veicinātu tās atjaunošanos, lieto pīlingus, kas satur maigas skābes vai enzīmus, nevis abrazīvu skrubi, tas tikai vēl vairāk traumēs jutīgo ādu.

Jutīga āda nav ādas tips, bet gan šā brīža ādas stāvoklis. Jutīga var būt gan taukaina, gan kombinēta, gan sausa āda. Taukaina āda kļūst jutīga, ja tai trūkst vitamīnu un mitruma, sausas ādas jutību var samazināt ar barojošiem krēmiem un maskām, kas nodrošinās ādas aizsargbarjeru, kombinētu ādu, kas visvairāk cieš no temperatūras svārstībām un kondicionēta gaisa, var palutināt ar mitrinošām nakts maskām. Ieteicama kosmētika, kuras sastāvā ir kumelīšu ziedi. Tie satur azulēnu, kas uzlabo ādas aizsargbarjeru, tā samazinot sausumu, apsārtumu, niezi, darbojas pret iekaisumiem, un tam ir antibakteriāla iedarbība. Kumelīte der visiem ādas tipiem. Burvīgas ir kumelīšu tējas kompreses.

Zināšanai

● Lieto pārtiku, kas satur A vitamīnu: olas dzeltenumus, aknas, zivis, kā arī augļus un dārzeņus dzeltenā vai oranžā krāsā. A vitamīns padarīs ādu gludāku, elastīgāku un mazāk uzņēmīgu pret kairinājumiem.