Skaistums
2020. gada 17. novembris, 12:14

Latvijā top unikāli augu un ziedu serumi sejai

Karlīna Timofejeva

Mums Latvijā ir sava serumnīca, kurā ar rokām tiek darināti augu un ziedu serumi sejas ādas kopšanai.

Mums Latvijā ir sava serumnīca, kurā ar rokām tiek darināti augu un ziedu serumi sejas ādas kopšanai. Turklāt – pavisam svaigi, pēc pasūtījuma! Mazās stikla pudelītes izskatās kā pašu ziedu feju darinātas. Pelašķa serums, te kaķpēdiņas, te liepziedu, bet te kumelītes, te ēdelveiss, te kliņģerīte, te Dievišķais un vēl, un vēl... Gribu izmēģināt visus!

Kāpēc radās doma radīt šādus augu un ziedu serumus?

Ādas kopšana ir sajūtu rituāls, tas ir ne tikai funkcionāls, bet arī dziļi juteklisks. Mēs, sievietes, esam ļoti smalkas būtnes. Augi, ziedi un mūsu sievišķā daba sader kopā perfekti. Mēs papildinām viens otru. Serumu galvenā sastāvdaļa ir augu un ziedu ēteri, kas ir auga dvēselīte, dzīva, sena enerģija. Ēteri darbojas šūnu līmenī, emocionālā līmenī, fiziskā līmenī, un tas piešķir serumiem sava veida jutekliskumu. Ēteru iedarbību es piedzīvoju aromterapijas seansā, un bija skaidrs, ka ēteriem ir jābūt uz manas ādas ikdienā. Tā arī viss sākās.

 Ja “ieklausās”, var sajust, kā mainās sajūtas, nēsājot vienu vai otru serumu. Piemēram, serums ar biškrēsliņu ir ar ļoti spēcīgu personību, ne katrs to var nēsāt, savukārt liepziedu serums ir izteikti maigs un mātišķs, lolojošs.

Katram augam bez tā funkcionālās vērtības un pienesuma ādas kopšanā ir savs stāsts un sava vibrācija, un tas man šķiet pats aizraujošākais.

Dievišķais gel-serums. Dievīgs aromāts! Satur lavandu, ģerāniju, tējas koku un mirri.

No kurienes nosaukums Dzīvie?

Tieši no ēteriem, jo tie ir serumu dzīvā sastāvdaļa, tā ir auga dzīvā enerģija. Taču vēl mūsu unikalitāte ir tā, ka serumi tiek pagatavoti svaigi; kad saņemam pasūtījumu, tie netiek konservēti 2 gadu termiņam. To derīguma termiņš ir 2 mēneši, taču ledusskapī nav jāuzglabā. Serumu sastāvdaļas ir maksimāli svaigas – auksti spiestas eļļas, ekstrakti, bio alveja – nevienai sastāvdaļai uzglabāšanas termiņš nav garš. Serumiem netiek pievienots ūdens un biezinātāji. Faktiski tie sastāv tikai no aktīvajām vielām.

Kurkumas divslāņu serums naktij. Antioksidantu spēks.

Ko serumi satur?

Dažādas aukstā spieduma augu eļļas, vitamīni, augu ekstrakti, ziedu ēteri, macerāti un bio alveja. Lielākoties izejvielas ir BIO vai Ecocert sertificētas. Alveja vien ir zelta vērta un kā vesela kosmētikas fabrika ādai. Tā satur ļoti daudz vitamīnu, minerālvielu un citas ādai ļoti vērtīgas vielas. Tāpat arī dažādas eļļas, kas bagātīgi baro ādu, ir ļoti vērtīgas ādai. Viss ir dabisks, nekā lieka. Serumi nav pārsātināti.

Cik serumu ir mūsu klāstā?

Mums ir 20 serumu – 10 gelveida un 10 divslāņu serumi. Gela serumi atšķiras no divslāņu serumiem ar to, ka gela serums ir vieglas, gelveida konsistences, tas satur ļoti daudz vērtīgās alvejas un nedaudz eļļu, ekstraktu un ēteru. Gela serums ir labi piemērots dienai.

Divslāņu serums ir bagātīgāks un satur vairāk eļļu, patiks cilvēkiem ar sausu ādu un būs ļoti labs uz nakti, taču arī pa dienu tas der ļoti labi.

Serumi labi iesūcas, un seja nekļūst taukaina.

Savu serumu var izvēlēties pēc funkcijām vai arī pēc auga, kas uzrunā.

Katram serumam ir savas funkcijas – mitrina, pasargā, atjauno, tonizē, uzlabo ādas toni, atdzīvina, bagātīgi baro un nodrošina ādu ar vitamīniem, minerāliem, palīdz šūnām atjaunoties – un katrs kaut ko sev atradīs.

Biškrēsliņa gel-serums. Biškrēsliņam ir zilgana vai zaļgana krāsa. Bauda lietot!

Katru serumu pagatavot ar rokām ir diezgan laikietilpīgi?

Jā, tas prasa laiku, tā nav masveida ražošana, industriālā kosmētika. Savā ziņā tas ir ekskluzīvi, jo lielus apjomus šādi nevar saražot. Turklāt mūsu izejvielas pašas par sevi ir ekskluzīvas, un daudzas pieejamas ierobežotā daudzumā, jo tās izgatavo mazas ģimenes ražotnes, kā liepziedu CO2 ekstrakts – cik ir, tik ir, un, kad tas beidzas, jāgaida nākamā sezona. Tāpēc mēs neesam veikalu produkts, jo īpaši mūsu īso derīguma termiņu dēļ, un arī cenu modelis mums to neļauj. Veikala plauktā mūsu serumi ar esošo sastāvu maksātu ap 40–50 eiro.

Kā iegādāties, un cik maksā?

Pašreiz visi serumi ir pieejami mūsu online serumnīcā dzivie.lv. Katram serumam ir mazais tilpums – 15 ml – un lielais tilpums – 30 ml. Cena – no 8 līdz 21 eiro Piegādājam ar Omniva visā Latvijā un arī ārpus Latvijas. Turklāt katrs serums tiek iepakots kā maza dāvana, kopā ar augiem, ēteru aromāta apvīts. Atverot kārbiņu, telpā ienāks aromāts un ievibrēs maņas.

Noteikti uz pavasari varēs apmeklēt mūsu serumnīcu klātienē un iepazīt serumus. Top jauna serumnīca Kurzemes pusē.

 

Serumi ceļā pie savas lietotājas

Kā serumi ir jālieto?

Šos serumus var lietot krēma vietā. Lai gan ir dāmas, kas lieto serumu kopā ar krēmu vai pilina dažas pilītes savā krēmā. Taču mēs esam paredzējuši: ja lieto šo serumu, tad krēms nav nepieciešams. Tas ādai dod sajūtu, ka āda ir mitrināta, pabarota, pasargāta, un neprasās uzklāt vēl kaut ko papildus. Serumu var lietot pa dienu vai uz nakti. Der visiem ādas tipiem. Serumu uzklāj uz sejas, kakla, dekoltē. Serumu var lietot arī kursa veidā.

Mums nav speciālu serumu acu zonas kopšanai, taču, ja ir vēlēšanās, varam šādu pagatavot pēc pieprasījuma, neliekot klāt ēterus, kas acu zonai nav ieteicami, taču pievienojot citas aktīvās vielas – acīm. Esam ļoti elastīgi, jo visu gatavojam svaigu.

Serumi ir laboratorijā pārbaudīti un testēti, visas sastāvdaļas ir sertificētas. Tāpēc mēs droši varēsim ieteikt labāko serumu ikvienam.

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar serumnīcu" Dzīvie"'