foto: Pexels.com
Strādā mājās? Kā labi izskatīties Zoom vai citā video sapulcē
Tavam apģērbam ir jābūt atbilstošam tam darbam, kuru veic. Piemēram, ja darbavietā ir stingri lietišķs stils, tādam jābūt arī video redzamajam.
Skaistums
2020. gada 16. novembris, 05:14

Strādā mājās? Kā labi izskatīties Zoom vai citā video sapulcē

"100 Labi Padomi"

Ja strādā mājās un komunikācija notiek ekrānā, tavam ģērbšanās stilam ir jābūt tādam pašam, kā tas ir pieņemts tavā darbavietā. Tas arī palīdzēs labāk koncentrēties darbam, jo, lai ražīgi strādātu mājas pidžamā, ir jābūt lielai pašdisciplīnai. Iesaka stiliste Kristīne Sila.

Kam pievērst uzmanību?

Apgaismojumam. Vislabāk, ja vari iekārtot darba vietu tā, lai videozvana laikā tu pati sēdētu ar seju pret logu. Tad tevi apspīdēs dabīgā dienasgaisma, kas ļaus izvairīties no liekām ēnām. Kamerai būtu jāatrodas nedaudz virs tavu acu augstuma, lai galva un acu skatiens būtu vērsts mazliet uz augšu, kad runāsi kamerā.

Matu sakārtojumam un grimam. Tam vajadzētu būt līdzvērtīgam ikdienā darbā nēsātajam. Pat ja parasti dekoratīvo kosmētiku nelieto, uzkrāso vismaz skropstas un lūpas maigā tonī, lai videozvanā seja izskatītos sakoptāka. Matu sakārtojumam jābūt gana reprezentablam, tāpēc vismaz šķipsnām, kas atrodas pie sejas, jābūt tīrām un ieveidotām.

Stilam. Tavam apģērbam ir jābūt atbilstošam tam darbam, kuru veic. Ja darbavietā ir stingri lietišķs stils, tādam jābūt arī video redzamajam. Tas nozīmē, ka vari būt mājas tērpā, taču augšdaļai jābūt lietišķai.

Apģērbam un tā krāsai. Izvēloties apģērbu, pievērs uzmanību kakla izgriezumam. Dekoltē nedrīkst būt pārāk dziļš, taču kaklam noteikti jābūt redzamam. Ja uzvilksi džemperi ar augstu apkakli, kamerā izskatīsies, ka tava galva karājas gaisā. Pleciem vajadzētu būt nosegtiem.  

Izraugoties apģērba krāsu, ņem vērā, kāds būs fons aiz tevis. Ja tā ir balta siena, noteikti nevelc baltu blūzi. Tā tu saplūdīsi ar fonu un izskatīsies, ka galva ir, bet ķermeņa nav. Apģērbs var būt kādā priecīgā un atsvaidzinošā krāsā, taču nav ieteicama balta krāsa, jo tā var mainīt gaismas balansu kamerā, arī melnu un sarkanu nevajadzētu vilkt.

Tērpa audums var būt rakstains, tikai rakstam ir jābūt diezgan smalkam. Lieli printi novērsīs uzmanību no tavas sejas un liks ekrānam izskatīties pārāk raibam. Svarīgi, lai audums nav ar spīdumu vai pārlieku caurspīdīgs.