foto: Shutterstock
Modīgs SPA pašu mājās - kā sagatavot akmeņus karstajai masāžai
Vispirms ļoti svarīga ir pašu akmeņu izvēle, lai tie ilgi notur siltumu. Akmeņi nopērkami specializētajos veikalos, bet tikpat labi vari atrast tos pie jūras vai savā dārzā. Akmeņiem jābūt gludiem, bez asām šķautnēm. 
Skaistums
2020. gada 22. oktobris, 21:05

Modīgs SPA pašu mājās - kā sagatavot akmeņus karstajai masāžai

"100 Labi Padomi"

Kad Amerikas indiāņi pulcējās pie uguns, viņi bieži karsēja akmeņus un pēc tam tos izmantoja, lai dziedinātu iekaisušos muskuļus. Šī senā gudrība ir ieguvusi modernu formu – kļuvusi par modīgu spa virzienu, kas pazīstams kā karsto akmeņu masāža.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Māca Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

Vispirms ļoti svarīga ir pašu akmeņu izvēle, lai tie ilgi notur siltumu. Vislabākie ir bazalta akmeņi. To porainā struktūra ļauj ilgstoši saglabāt siltumu, bet gludā, slīpētā virsma, nonākot saskarē ar ādu, rada patīkamas sajūtas. Tos var izmantot arī pirtīs, jo piemīt augsta siltumizturība. Akmeņi nopērkami specializētajos veikalos, bet tikpat labi vari atrast tos pie jūras vai savā dārzā. Akmeņiem jābūt gludiem, bez asām šķautnēm. 

foto: Shutterstock

Pirms akmeņu lietošanas tie ir rūpīgi jānomazgā (mājās vari izmantot karstu ūdeni, etiķi un sodu) un jādezinficē. Ja akmeņus izmantosi vairākkārt, ir jārūpējas par to tīrību, piemēram, ja procedūras laikā izmantosi eļļu, uz akmens var veidoties eļļaina kārtiņa, kas patiks baktērijām.  

Lai izbaudītu karsto akmeņu dziedinošo spēku, tie ir jāuzsilda ūdens peldē 50 grādos vismaz 30 minūtes. Vari izmantot arī speciālas vanniņas karsto akmeņu sildīšanai. Ja tādas nav, ņem katlu un termometru. Pirms lietošanas akmeņus nosusina. Akmeņus var sildīt arī cepeškrāsnī, pirtī, tikai raugies, lai tie nav par karstu!