Bērni
2020. gada 1. oktobris, 04:11

Bērniem rādoties murgi... pirmsskolas skolotājs Francijā sava izskata dēļ saskaras ar ierobežojumiem darbavietā

Jauns.lv

Pirmsskolas un sākumskolas skolotājs Silvens Helēns (35), kurš ir vistetovētākais vīrietis visā Francijā, sava izskata dēļ saskāries ar ierobežojumiem darbavietā, ziņo BBC.

Tetovētais pirmsskolas skolotājs - francūzis Silvens Helēns

gallery icon
12

Kāds trīs gadus vecs bērns stāstījis saviem vecākiem, ka viņam skolotāja dēļ esot rādījušies murgi. Vecāki par to esot paziņojuši bērnudārza vadībai, kā arī atbildīgajām izglītības institūcijām. Divus mēnešus vēlāk viņam oficiāli paziņots, ka viņš vairs nedrīkstēs strādāt ar mazuļiem. Vīrietim šī ziņa likusies ļoti skumja, jo viņš mīlot šo darbu. Tomēr joprojām viņš drīkstot strādāt ar bērniem no sešu gadu vecuma. 

"Bērni, kuri mani redz, daudz iemācās. Kad viņi pieaugs, tad, visticamāk, nekļūs par rasistiem un neskatīsies uz personām ar invaliditāti tā, it kā viņi būtu no cirka," stāsta Helēns. Viņš uzskata, ka, redzot dažādus cilvēkus jau no mazotnes, šādi bērni vēlāk dzīvē pieņemšot visu veidu cilvēkus sabiedrībā. 

Kad bērni viņi ieraugot pirmo reizi, tad esot neliels šoks, bet jau pēc pāris minūtēm viņš tiekot uztverts kā normāls cilvēks. 

Helēns tetovēšanas salonos kopumā pavadījis apmēram 460 stundas.