Bērni
2020. gada 17. septembris, 20:59

Māte izrauj no bērnu nolaupītāja mašīnas savu dēlu; policija atsakās uzsākt kriminālprocesu

Jauns.lv

Cēsu pievārtē, Katrīnkalnā, kādas mātes acu priekšā teju nolaupīts viņas astoņus gadus vecais dēls. Kamēr Ieva uz pāris minūtēm aprunājusies ar savu māti, atstājot zēnu spēlēties pagalmā, kaimiņš puisēnu iesēdinājis savā automašīnā. Par laimi, sieviete pēdējā brīdī pamanījusi notiekošo un pieskrējusi pie automobiļa, izrāvusi zēnu no mašīnas un izsaukusi policiju. Likumsargi atteikušies uzsākt kriminālprocesu par bērna nolaupīšanu, jo neesot konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

"Mēs ar bērnu ieradāmies pie manas mammas. Es uzgāju uz otro stāvu pie viņas, bet Markuss palika ārā spēlēties. Augšā es pavadīju apmēram piecas minūtes. Nākot ārā, skatos, ka Markusa nav. Skrēju riņķī, skatījos, tad ieraudzīju, ka viņš sēž svešā automašīnā, kura jau bija uzsākusi kustību. Skrienu klāt, rauju ārā savu bērnu. Vecāmāte nostājās mašīnai priekšā, bet viņš tāpat tādām lēnām kustībām turpināja braukt."

Kad bērns tomēr atgūts, Ieva jautājusi kaimiņam, kāpēc viņas dēls atradies viņa mašīnā. Vīrietis atbildējis, ka viņa neko nepierādīšot. 

Sieviete esot izsaukusi policiju, bet vēl pirms likumsargu ierašanās kaimiņš steidzis slēpt pārkāpuma pēdas. "Viņš iegāja savā dzīvoklī, pēc tam iznāca laukā ar tīrīšanas līdzekli rokās. Viņš mēģināja notīrīt automašīnas durvis, paneli. Visu, kur biju pieskārusies gan es, gan bērns. "

Ieva ir pārsteigta par likumsargu rīcību un vēlāk pieņemto lēmumu - neuzsākt kriminālprocesu. Uzklausot iesaistīto personu liecības, policija neuzskatot, ka šajā incidentā ir paveikts noziegums. 

Arī kaimiņi uzskata, ka likumsargi piesedz vīrieti, jo bērnu nolaupītājs pats savulaik esot strādājis policijā. 

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.