foto: Shutterstock
Zinātnieki atklājuši, kādas izskatās perfektas krūtis
Respondentiem tika lūgts apskatīt vairākas kailu krūšu fotogrāfijas - un novērtēt, kuras krūtis viņiem šķiet vispievilcīgākās.
Skaistums
2020. gada 4. jūnijs, 10:29

Zinātnieki atklājuši, kādas izskatās perfektas krūtis

Jauns.lv

Savulaik populārās mākslīgās krūtis jau sen vairs netiek uzskatītas par pievilcīgām, jo izskatās nedabīgi, atsaucoties uz Amerikas plastikas ķirurgu asociācijas informāciju, vēstī shape.com.

Žurnāls "Journal of Plastic and Reconstructive Surgery" ir veicis aptauju, kurā piedalījas 1300 cilvēku. Respondentiem tika lūgts apskatīt vairākas kailu krūšu fotogrāfijas - un novērtēt, kuras krūtis viņiem šķiet vispievilcīgākās. Aptaujas dalībnieki visaugstāko vērtējumu devuši reālām, visnotaļ parasta izskata krūtīm, savukārt ideālā krūšu forma tika novērtēta proporcijās 45:55.

Pēc aptaujas dalībnieku domām, skaistākajām krūtīm ir 45 procentu pilnīgums virs krūšgala un 55 procentu pilnīgums zem tā, savukārt pašas krūtis pēc formas mazliet atgādina ūdens pilienu.  

Pētnieki uzsver, ka proporcija 45:55 vispievilcīgākā šķitusi visiem - neatkarīgi no dzimuma, rases un piederības etniskajai grupai. ŠĪ proporcija visglītākā šķitusi 87% sieviešu (vecuma grupā pēc 40 gadiem), 90% vīriešu un 94% plastikas ķirurgu. 

Sieviešu krūtis pēc izmēra un formas mēdz būt dažādas. Piemēram, amerikāniešu vidējais krūšu izmērs ir 34DDD (atbilst eiropiešu 75F izmēram), taču lielums un forma mēdz būt visdažādākie.

Starp citu, krūšu lielums un forma sievietēm dažādos dzīves posmos mainās - atkarībā no vecuma, samazinoties vai palielinoties ķermeņa masai, pēc dzemdībām, barojot mazuli ar krūti, slimojot ar vēzi vai pēc operācijas.