foto: Shutterstock
Apnicīgā nezāle gārsa – īstie pavasara vitamīni
Gārsas sulu, biezeni vai tēju izmanto arī skaistumkopšanā – sejas ādas mazgāšanai, maskām, matu skalošanai.
Skaistums
2020. gada 21. maijs, 05:06

Apnicīgā nezāle gārsa – īstie pavasara vitamīni

"100 Labi Padomi"

Gārsa – grūti izskaužama nezāle – ir lielisks pavasara vitamīnu avots un dod daudz enerģijas. Tā satur daudz C vitamīna, minerālvielas, piemēram, dzelzi un varu, arī šķiedrvielas, karotīnu, organiskās skābes un daudzas citas vērtīgas vielas.

  • Gārsu tautas medicīnā izmanto podagras, reimatisma, nieru un urīnceļu ārstēšanai, organisma attīrīšanai, kuņģa un zarnu veselībai, arī pret locītavu sāpēm, tāpēc savāc to un sakaltē tējai.
     
  • Tā noderēs arī kā garšviela un vitamīnu piedeva dažādiem ēdieniem. Jaunās lapiņas var ēst salātos, pievienot zaļajiem kokteiļiem, likt zupās, sautējumos, gaļas ēdienos, pankūkās utt.
     
  • Gārsu var kaltēt, pēc tam saberzt pulverī un pievienot ēdieniem.
     
  • To var arī saldēt, sālīt, skābēt, tāpat kā kāpostus, kātus var arī marinēt.
     
  • Gārsas sulu, biezeni vai tēju izmanto arī skaistumkopšanā – sejas ādas mazgāšanai, maskām, matu skalošanai.