- Gārsu tautas medicīnā izmanto podagras, reimatisma, nieru un urīnceļu ārstēšanai, organisma attīrīšanai, kuņģa un zarnu veselībai, arī pret locītavu sāpēm, tāpēc savāc to un sakaltē tējai.
- Tā noderēs arī kā garšviela un vitamīnu piedeva dažādiem ēdieniem. Jaunās lapiņas var ēst salātos, pievienot zaļajiem kokteiļiem, likt zupās, sautējumos, gaļas ēdienos, pankūkās utt.
- Gārsu var kaltēt, pēc tam saberzt pulverī un pievienot ēdieniem.
- To var arī saldēt, sālīt, skābēt, tāpat kā kāpostus, kātus var arī marinēt.
- Gārsas sulu, biezeni vai tēju izmanto arī skaistumkopšanā – sejas ādas mazgāšanai, maskām, matu skalošanai.
Saistītās ziņas

Nātres, lakši, maurlociņi un citi zaļie vitamīni - imunitātei un spēku atgūšanai
1
Nātres, lakši, maurlociņi un citi zaļie vitamīni - imunitātei un spēku atgūšanai
Citi šobrīd lasa

Uzmācīgās drozofilas: 5 veidi, kā no tām tikt vaļā bez īpašas piepūles
Uzmācīgās drozofilas: 5 veidi, kā no tām tikt vaļā bez īpašas piepūles

Jaunais Covid paveids "Pirola" rada bažas zinātniekiem. "Tas izplatās ātrāk, nekā spējam tam izsekot!"
Jaunais Covid paveids "Pirola" rada bažas zinātniekiem. "Tas izplatās ātrāk, nekā spējam tam izsekot!"

FOTO: pirmizrādi piedzīvo "Oskaram" virzītā filma "Mana brīvība"
1
FOTO: pirmizrādi piedzīvo "Oskaram" virzītā filma "Mana brīvība"