foto: Instagram / spencertunick
Pasaulslavenais masu kailbilžu fotogrāfs Tuniks turpina darbu arī pandēmijā, un viņa projektā var piedalīties katrs mājās sēdētājs
2020. gada 15. maijs, 06:24

Pasaulslavenais masu kailbilžu fotogrāfs Tuniks turpina darbu arī pandēmijā, un viņa projektā var piedalīties katrs mājās sēdētājs

Jauns.lv

Pasaulē plaši pazīstamais ebreju izcelsmes amerikāņu fotogrāfs Spensers Tuniks, kurš slavu iemantojis ar iespaidīgiem masu kailfoto, darbu turpina arī pandēmijā. Viņa jaunākais projekts saucas "Stay Apart Together" (Paliksim atstatus kopā), un tajā attālināti labprāt piedalās cilvēki no visas pasaules.

Projektā, ar kuru Tuniks dalās savos sociālajos tīklos, redzami ekrānuzņēmumi ar cilvēkiem, kuri kaili pozē videokonferenču laikā. Liela daļa redzama, valkājot sejas masku.

"Mans uzdevums ir kailos cilvēkus nostādīt pēc iespējas tuvāk vienu otram, lai radītu abstrakciju," CNN atklāj 53 gadus vecais fotogrāfs. "Un tuvākajā laikā tas nebūs iespējams. Katru gadu pēdējo 25 gadu laikā es esmu radījis masu kailfoto, un es negribēju, lai šis gads būtu pirmais, kad tas nenotiktu."

"Kad kailu cilvēku grupa tiek novietota dažādās pozās, veidojot vienveidīgu ainu, manuprāt, attēlam tiek atņemta seksualitāte, kaut arī tam ir juteklisks raksturs," stāsta Tuniks. "Es domāju, ka saikne ar ķermeni šajos laikos vēlreiz apstiprina, ka mēs neesam ierobežoti roboti,  bet gan brīvdomātāji - tiešsaistes bohēmisti -, kuri veido mākslu kā kopienu.”

Dažu nedēļu laikā Tuniks paguvis nofotografēt cilvēkus no visas pasaules, ieskaitot Libānu, Taizemi, Meksiku un Franciju. Viņš joprojām meklē modeļus un ir priecīgs, ka vēlmi piedalīties projektā izteikusi arī kāda persona no Sīrijas. Tuniks stāsta, ka ir pateicīgs sadarboties ar cilvēkiem, kurus pie viņa atvedusi tieši globālā krīze.

Fotogrāfs atklāj, ka viņa jaunākā projekta mērķis ir izveidot "pilnīgu ādas toņu varavīksni", iekļaujot fotogrāfijās visu formu, izmēru, profesiju un nacionalitāšu modeļus.

View this post on Instagram

Stay Apart Together, 2020

A post shared by Spencer Tunick (@spencertunick) on

Viena no modelēm, kura piekritusi dalībai unikālajā projektā, atzīst, ka piedalīties kādā no Tunika āra masu fotosesijām viņai noteikti nebūtu drosmes, savukārt šis projekts šķitis mazāk "konfrontējošs". Viņa saņēmusies dalībai pēc gadiem ilgas cīņas ar ēšanas traucējumiem. "Samierināšanās ar to, kas es esmu, kāda esmu un kā es izskatos, ir mani ļoti spēcinājusi," viņa sacīja. "Dalīties ar šīm sajūtām caur Spensera unikālo un vēsturisko darbu ir atbrīvojoši."

View this post on Instagram

Stay Apart Together, 2020

A post shared by Spencer Tunick (@spencertunick) on

Pirms sākās pandēmija, Tunikam bijusi ieplānota masu fotosesija Austrālijas Brisbenas lidostā. Jauns.lv jau iepriekš ir ziņojis par vairākiem fotogrāfa mākslas projektiem, tostarp fotosesiju uz Melburbas priekšpilsētas “Woolworths” supermārketa jumta autostāvvietas.

500 kaili austrālieši uz lielveikala jumta pozē iespaidīgām mākslas fotogrāfijām

Pirmdien, 9. jūlijā aptuveni 500 austrālieši atkailinājās amerikāņu fotogrāfa Spensera Tunika priekšā. Spītējot ziemas vēsumam, modeļi trīcot piedalījās mākslinieka jaunākajā ...

gallery icon
44

"Ikdienišķo cilvēku" fotosesija

gallery icon
16

Simtiem cilvēku izģērbjas fotokameras priekšā

gallery icon
19

Tēmas