foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.
VIDEO: karantīnā esošie spāņi no balkoniem vingro fitnesa trenera pavadībā
Dzīvesstils
2020. gada 20. marts, 06:04

VIDEO: karantīnā esošie spāņi no balkoniem vingro fitnesa trenera pavadībā

Jauns.lv

Plašās Covid-19 izplatības dēļ Spānija pagājušajā nedēļā nolēma valstī izsludināt ārkārtējo stāvokli un dažās pilsētās noteikta arī karantīna. Vakar jau Jauns.lv vēstīja, ka inficēto gadījumu skaits Spānijā pārsniedzis 13 700, bet teju 600 cilvēki miruši. Tomēr cilvēki mēģina rast veidus, kā nodarbināt sevi fiziski arī mājas apstākļos.

Sociālajos tīklos publicēts kāds video (skatīt augstāk), kur kāds treneris uz jumta terases vada sporta nodarbību. Cilvēki no daudzdzīvokļu māju balkoniem un logiem pievienojas fiziskajās aktivitātēs.

Spānija nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību pagāšnedēļ pieņēma lēmumu noteikt gandrīz pilnīgu aizliegumu pilsoņiem atstāt savas mājas, izņemot vienīgi gadījumus, kad tie dodas uz darbu vai pēc pirmās nepieciešamības precēm.  

Sociālā distancēšanās pasaulē Covid-19 dēļ

Covid-19 pandēmija ieviesusi pamatīgas pārmaiņas cilvēku ikdienas dzīvē un socializēšanās paradumos.

gallery icon
21

Premjerministrs Pedro Sančess par stingrajiem pārvietošanās ierobežojumiem bija paziņojis pēc tam, kad inficēto skaits ar Covid-19 Spānijā pārsniedza 6250 cilvēku, no kuriem 193 jau bija miruši.

 

"No šī brīža mēs ieejam jaunā fāzē. Mēs nebaidīsimies darīt to, ko mums jādara, lai vīrusu sakautu. Pirmajā vietā mēs izvirzām veselību," uzsvēra Sančess.

Viņš pavēstīja, ka visi policijas spēki, tostarp municipālā policija, tiks nodota tiešā iekšlietu ministra pakļautībā un  nepieciešamības gadījumā viņš varēs iesaistīt arī armiju.