Bērni
2020. gada 24. janvāris, 05:53

Mileniāļi netīra savas tualetes tik bieži, cik viņu vecāki

Jauns.lv

Aptaujā noskaidrots, ka mileniāļu paaudze, atšķirībā no savas vecāku paaudzes, tīra savas vannas istabas reizi mēnesī, vēstī The New York Post.

Aptaujā par ikdienas mājas uzkopšanas darbiem, ko veica Mulberrys Garment Care, tika noskaidrots, ka vairāk nekā piektā daļa cilvēku, kas dzimuši pēc 1981. gada, savu tualešu tīrīšanu veic ik pēc četrām nedēļām. Savukārt “X paaudzes” un pēckara gados dzimušo vidū šāds paradums piemita tikai desmitajai daļai aptaujāto.

Tikai 54 respondenti no visām vecuma grupām atzina, ka vannas istabas tīrīšanu veic reizi nedēļā.

Atbildot uz jautājumiem par gultas veļas mazgāšanu, piektā daļa vīriešu atzina, ka dara to tikai reizi mēnesī. Tikmēr 52 % no pēckara gados dzimušajiem jeb tā sauktās “Baby boomers” paaudzes atzina, ka gultasveļu mazgā reizi nedēļā. Savukārt mileniāļu paaudzē censoņi, kas reizi nedēļā klātu tīrus palagus, bija vien 36%.

foto: unsplash.com

Cita aina pavērās, runājot par dvieļiem, kuru mazgāšanas biežums pārsteigs ne vien vides aktīvistus, bet arī dažu labu līdzcilvēku. Atklājās, ka 38% respondentu dvieļus mazgā jau pēc vienas vai divām lietošanas reizēm.

Nedaudz pārsteidzoši šķiet, ka, spītējot tehnoloģiju ietekmei, daudzi cilvēki mazgā savus traukus ar rokām, nevis trauku mazgājamo mašīnu. 53% no aptaujātajiem mazgā savus traukus ar rokām, kamēr tikai 46% to uztic trauku mazgājamai mašīnai.

Tā kā aptauja tika veikta ASV, tad tā uzrādīja arī ģeogrāfiskas atšķirības attiecībā uz tīrīšanas paradumiem. Tajā tika noskaidrots, ka Havaju salas iedzīvotāji vairāk par citiem velta laiku tādiem darbiem kā putekļu slaucīšana, sūkšanai un grīdu tīrīšana. Turienes iedzīvotāji, kuriem tiek paredzēts lielākais dzīves ilgums, arī atzīti par centīgākajiem tīrītājiem. Viens cilvēks veic mājas uzkopšanas darbus vidēji 138 dienas mūžā, kamēr Minesotas iedzīvotāji tikai 122 dienas. Uz šā fona izceļas Ņujorkas iedzīvotāji, kuri mājas solim velta vien 136 stundas savas dzīves.