foto: ekrānuzņēmums no REUTERS video
Par sensāciju kļuvusī bezpajumtniece asarām acīs stāsta, kā tagad mainījusies viņas dzīve
2019. gada 8. oktobris, 12:08

Par sensāciju kļuvusī bezpajumtniece asarām acīs stāsta, kā tagad mainījusies viņas dzīve

Jauns.lv

Bijusī operdziedātāja, bezpajumtniece Emīlija Zamurka (Emily Zamourka), kuras Losandželosas metro stacijā spoži izpildītā operas ārija kļuva par īstu interneta sensāciju, tagad piedzīvojusi īstu zvaigžņu stundu. Pēc tam kad štata policijas departaments publiskoja video ar viņas priekšnesumu, Emīlija ne vien iemantojusi slavu sociālajos tīklos, bet arī saņēmusi profesionālu un finansiālu atbalstu.

Pēkšņā popularitāte 52 gadus vecajai bijušajai operdziedātājai, kas nu jau vairākus gadus ir bezpajumtniece, devusi cerības, ka viņas dzīve varētu uzlaboties. 

foto: ekrānuzņēmums no REUTERS video

Zamurka saņēmusi piedāvājumu ar savu dziedājumu uzstāties Losandželosas "Mazās Itālijas" svētkos, turklāt izpalīdzīgi ļaudis sazinājušies ar viņu un piedāvājuši mājvietu - apmesties viņu izīrētajā AirBnB mītnē.

Kāds vīrietis uzaicinājis Emīliju uzstāties vietējā pasākumā un sarīkoja "Gofundme" atbalsta kampaņu. Tajā saziedotā nauda tiks veltīta jaunas vijoles iegādei, jo mūziķes 10 000 dolāru vērtais instruments pirms vairākiem gadiem tika nozagts, kad viņa muzicēja uz ielas.

foto: ekrānuzņēmums no REUTERS video

Sniedzot interviju vietējai televīzijai, Emīlija Zamurka nespēja valdīt asaras, stāstot par savu pašreizējo situāciju. "Ja tā ir Dieva griba, lai mainītu manu dzīvi, es to novērtēju un esmu pateicīga ikvienam, kurš cenšas man palīdzēt. Lai varu vairs nedzīvot uz ielas, lai man būtu sava vieta, kur apmesties. Lai man būtu savs instruments. Man ļoti gribētos vēl kādā veidā būt mūzikā. Jā, tas bija mans kvēlākais sapnis." 

foto: ekrānuzņēmums no REUTERS video

Bezpajumtniece Emīlija Zamurka kļuva slavena, kad štata policijas departaments publiskoja video, kā viņa metro stacijā izcili dzied "O mio babbino carro" no Pučīni operas. Krievijā augusī mūziķe 1992. gadā pārcēlās uz Losandželosu, kur vēlējās piepildīt savu sapni kļūt par dziedātāju.

Taču liktenim bija citi plāni - sākās veselības problēmas, kuru dēļ vajadzēja daudz naudas, Emīlija sāka piepelnīties, dziedot uz ielas, līdz 2016. gadā uzstāšanās laikā vecpilsētā tika nozagta viņas vērtīgā vijole. 10 tūkstošu ASV dolāru vērtais instruments bija visa mūziķes dzīve, un pēc tā pazaudēšanas Zamurka vairs nevarēja atļauties maksāt par mājokli un nokļuva uz ielas.

Tēmas