foto: Instagram (www.instagram.com/another_beautiful_day_official/)
Populārs vācu "Instagram" pārītis lūdz svešiniekiem naudu ceļojumam uz Āfriku; abi izsakās arī par aicinājumiem meklēt darbu
2019. gada 17. jūnijs, 14:20

Populārs vācu "Instagram" pārītis lūdz svešiniekiem naudu ceļojumam uz Āfriku; abi izsakās arī par aicinājumiem meklēt darbu

Jauns.lv

Vācijas iedzīvotāji Keitlins un Elena, kuri popularitāti iekarojuši, publicējot dažādas ceļojumu bildes vietnē "Instagram", publiski uzsākuši ziedojumu vākšanu savam nākamajam ceļamērķim - Āfrikai. Pārītis no līdzcilvēkiem prasa 10 000 eiro, bet sabiedrība pauž sašutumu par diedelēšanu, iesakot abiem labāk meklēt darbu, ziņo "Daily Mail".

Keitlins un Elena ikdienā publicē attēlus pāra kopējā "Instagram" lapā ar nosaukumu "Another Beautiful Day".

Abi jau paviesojušies tādās pasaules valstīs, kā Indonēzija, Itālija, Francija, Austrālija un Jaunzēlande. Nu abi apņēmušies doties braucienā ar tandēma velosipēdu uz Āfriku, bet, tā kā abi ir bezdarbnieki, palīdzības meklēšana uzsākta abu tik iemīļotajā tīmeklī. 

Tapis zināms, ka pāri finansiāli ikdienā atbalsta Keitlina māte, kurai pieaugušo cilvēku uzturēšanas dēļ nākas strādāt divās darba vietās.

Pēc šī fakta nākšanas gaismā, pamatīgi sašutusi daļa no pārim sekojošajiem 34 000 "Instagram" lietotājiem.

"Tava māte strādā divos darbos, lai apmaksātu tavus ceļojumus. Vai tev nešķiet, ka tas pamatīgi bojā viņas veselību? Tas ir skumji, ka šis viss nav tikai joks. Tu esi egoists," lasāms kādā komentārā.

"Varbūt vienkārši atrodi darbu un samaksā par savu mazo atpūtas braucienu pats?" jautā kāds cits.

View this post on Instagram

Hope you all have an amazing day Shot by @julie_thies

A post shared by CAT AND ELENA (@another_beautiful_day_official) on

Tomēr pāris ātri vien atradis iemeslu, kāpēc iespēja abiem strādāt algotu darbu pat nav izskatāma, drīzāk pat "kaitīga". Turklāt abiem nemaz neesot atbilstošu prasmju. "Daži mums iesaka meklēt darbu, kā to dara visi citi, un izbeigt diedelēt. Bet tad, kad tev ir tik liela ietekme uz citu cilvēku dzīvi, darbs vispār nav opcija," paziņojis vācu pāris.

View this post on Instagram

My baby Photos by @mydoormatt

A post shared by CAT AND ELENA (@another_beautiful_day_official) on

"Mēs varētu būt modeļi un tādējādi pelnīt vieglu naudu, bet mēs neatbalstām šāda veida biznesu. Parasts darbs šajā gadījumā būtu neizdevīgs."

Runājot par savu māti, Keitlins stāsta, ka tieši viņa ir galvenā pāra uzturētāja. Lai gan sievietei pašai neesot daudz naudas, viņai ļoti patīkot palīdzēt abiem: "Mammu, es gribu, lai tu zini, ka tu palīdzi ne tikai mums, bet vēl simtiem cilvēku."

Ziedojumu platformā "GoFundMe" ievietotā informācija liecina, ka pāris ziedojumus vāc, lai nodrošinātu sevi ar nepieciešamo velosipēdu un tā aprīkojumu, ēdienu, interneta pieejamību, SIM kartēm, lai katrā valstī pāris varētu atskaitīties ar fotoattēliem, apdrošināšanas polisēm, kā arī neliels naudas daudzums tiks atlikts ārkārtas gadījumiem.

"Katrs eiro, katra ziņa, dīvāns vai pagalms mūsu teltij, jebkāda palīdzība būs noderīga, lai mēs tiktu tālāk. Mēs ceram, ka jūs izbaudīsiet un mācīsieties kopā ar mums," abi noslēdz vēstījumu ziedojumu platformā.

foto: Ekrānuzņēmums

Pašlaik gan abiem ar ziedojumu vākšanu nepavisam nevedas. 8 dienu laikā saziedoti tikai 200 eiro, kurus pārim atlicinājuši 6 labvēļi. Ceļojums ieplānots 20.jūlijā un rodas šaubas, vai abi nepieciešamo summu savāks, jo daudzi pāra fani no ceļotājiem ir novērsušies, uzzinot, ka abi dzīvo uz puiša mātes rēķina.