foto: Shutterstock
Izplatītākās problēmas guļamistabā, kuru dēļ cilvēki vēršas pie seksologa (18+)
Jauniem vīriešiem erekcijas traucējumi gadās daudz biežāk nekā agrāk, un praktiski vienmēr tiem ir saistība ar psiholoģiju.
Attiecības
2019. gada 6. jūnijs, 06:02

Izplatītākās problēmas guļamistabā, kuru dēļ cilvēki vēršas pie seksologa (18+)

Jauns.lv

Saskaroties ar sarežģījumiem seksuālajā dzīvē, dažam var šķist - visiem citiem dzīvē viss ir kārtībā, tikai es vienīgais tāds, kuram ir problēmas. Portālā Menshealth.com cilvēki dalījušies pieredzē, kādas grūtības visbiežāk piemeklējušas viņus intīmajā dzīvē, un seksologi iesaka, kā tās varētu risināt. Lai sargātu privātumu, protams, visi stāsti ir anonīmi.

Kāds portāla lasītājs uzsver, ka seksuālās attiecības ir saistītas gan ar psiholoģiju, gan arī fizioloģiju. Apmierinātību intīmajā jomā ietekmē gan garastāvoklis, gan stresa līmenis, gan arī pat uzturs. Piemēram, jauniem vīriešiem erekcijas traucējumi gadās daudz biežāk nekā agrāk, un praktiski vienmēr tam ir saistība ar psiholoģiju, uzskata lasītājs.

Seksologa komentārs: "Ja cilvēks ir nervozs vai pārlieku satraucies, ģenitālijas nefunkcionē ar maksimālu jaudu. Organisms koncentrējas uz tā saukto reakciju "cīnies vai bēdz". Šī reakcija kopā ar satraukumu, ko vīrieši izjūt pirms pirmās seksuālo attiecību reizes vai tādēļ, ka viņiem trūkst pieredzes, situāciju vēl vairāk apgrūtina. Centies kopā ar partneri atslābināties, veltiet pietiekami daudz laika, lai justos komfortabli viens otra klātbūtnē. Neko nesasteidziet, tas radīs lielāku satraukumu."

Cits lasītājs savukārt dalījies ar precīzu novērojumu, ka "apmierinātība gultā sākas jau aiz guļamistabas robežām", un uzsver sarunu un emocionālās saiknes nozīmi. "Veicu psihoterapijas praksi, un psihoterapeitiem ļoti patika grāmata "5 mīlas valodas". Kāda no terapeitēm ieteica veikt bezmaksas testu internetā, kas palīdz noskaidrot, kāda ir jūsu mīlas valoda.

Daudzi pacienti atzinuši, ka, uzzinot savu mīlas valodu, viņiem pat izdevies glābt savas attiecības. Arī man pašam tas bija ārkārtīgi vērtīgi. Mazpamazām tas atver durvis komunikācijai ar otro pusi par to, kas jums ir svarīgi, nozīmīgi, un tas ved pie daudz kvalitatīvākām seksuālām attiecībām."  

Kāda seksoloģe neslēpj, ka viņas profesijā bieži nākas strādāt ar traumu sekām. Seksuālā vardarbība un traumas ļoti ietekmē vīriešus un sievietes, un tāpēc pāri saskaras ar grūtībām guļamistabā.

Nākamā lapa: Raksta turpinājumu lasi šeit