foto: AP/Scanpix
Princis Harijs tiesā uzvarējis ziņu aģentūru, kas apdraudējusi viņa ģimenes drošību
Saskesas hercogu pāris - princis Harijs un Megana Mārkla.
2019. gada 16. maijs, 18:46

Princis Harijs tiesā uzvarējis ziņu aģentūru, kas apdraudējusi viņa ģimenes drošību

Jauns.lv

Nule par tēvu kļuvušais Lielbritānijas princis Harijs iesūdzējis tiesā ziņu aģentūru, kas pārkāpusi Saseksas hercogu pāra privātumu un apdraudējusi jaunās ģimenes drošību, ziņo medijs "The Guardian".

Kā vēsta tiesu materiāli, karaliskās ģimenes advokāts paziņojis, ka ziņu aģentūra "Splash News & Picture Agency", kas ievērību guvusi ar paparaci uzņemtām fotogrāfijām, šī gada 9.janvārī ar nomātu helikopteru lidojusi virs Saseksas hercogu pāra dzīvojamās mājas Oksfordšīrā, fotografējot dzīvojamo telpu, iekštelpas, ēdamistabu un guļamistabu. Zināms, ka princis Harijs un Megana Mārkla īpašumu īrējuši un izvēlējušies to tieši tāpēc, ka alkuši pēc atpūtas no preses un sabiedrības uzmanības.

Skaistākie mirkļi no prinča Harija un Meganas Mārklas karaliskajām kāzām

gallery icon
71

Helikopters lidojis ļoti zemu, lai uzņemtu komerciāliem nolūkiem domātās fotogrāfijas. Privātos attēlus un videomateriālus no īpašuma vēlāk publicēja vairāki mediji, tai skaitā "The Times".

Notikušā sakarā pārim nācies izvākties no dzīvesvietas, jo nopietni apdraudēta viņu drošība. Megana Mārkla tolaik bijusi piektajā grūtniecības mēnesī. Kopš fotogrāfiju publicēšanas princis Harijs ar sievu un nu jau jaundzimušo bērnu Oksfordšīras rezidencē vairs nav atgriezušies.

Princis Harijs un hercogiene Megana dalās ar pirmajiem jaundzimušā dēla foto

gallery icon
12

Zināms, ka ziņu aģentūra piekritusi karaliskajai ģimenei finansiāli atlīdzināt radušos zaudējumus. Tāpat princis Harijs pieņēmis aģentūras atvainošanos. Kā vēsta prinča pārstāvis, par simbolisko summu, kas samaksāta par nodarīto kaitējumu, tiks segtas juridiskās izmaksas, savukārt atlikusī nauda tiks ziedota labdarībai.

Skaistākās fotogrāfijas no Meganas Mārklas dzīves

gallery icon
26

Šī nav pirmā reize, kad Lielbritānijas karaliskā ģimene tiesā vērsusies pret medijiem. 2017.gadā franču izdevumu "Closer" un divus fotogrāfus tiesā iesūdzēja Kembridžas hercogu pāris. Toreiz paparaci publicēja 2012.gadā uzņemtas Kembridžas hercogienes Keitas kailfoto - sieviete ar atkailinātu ķermeņa augšdaļu atpūtusies kādā privātīpašumā Provansā, Francijā.

Princis Viljams un Kembridžas hercogiene ar jaundzimušo dēlu pamet Svētās Marijas slimnīcu

Princis Viljams un Kembridžas hercogiene ar jaundzimušo dēlu pamet Svētās Marijas slimnīcu.

gallery icon
46

Toreiz princis Viljams emocionāli paziņoja, ka ir šokēts par notikušo, jo paparaci darbības atgādinājušas visai karaliskajai ģimenei viņa mātes, Velsas princeses Diānas likteni - viņas nāvē tiek vainoti tieši viņu vajājošie fotogrāfi.

Prinča Viljama un Keitas Midltones saderināšanās 2010. gadā

Saderināšanās dienā Keita Midltone bija ģērbusies zīmola „Issa” vadošās dizaineres Danielas Helejelas radītā tērpā, kas lieliski saskanēja ar 12 karātu ...

gallery icon
8

Arī princis Čārlzs un viņa māte, karaliene Elizabete vērsušies pret medijiem par dažādām publikācijām, kas aizskārušas karaliskās ģimenes privātumu.

Britu karaliskā ģimene apmeklē Lieldienu dievkalpojumu

gallery icon
33

Princese Diāna. Foto retrospekcija

Princese Diāna. Foto retrospekcija.

gallery icon
117