foto: Pixabay.com
10 paradumi, kas ikdienā palīdzēs tev un apkārtējiem kļūt laimīgākiem
Atceries - lielā laime rodas no mazām laimītēm.
Attiecības
2019. gada 12. aprīlis, 14:04

10 paradumi, kas ikdienā palīdzēs tev un apkārtējiem kļūt laimīgākiem

Laimigamgimenem.lv

Psihologi apgalvo, ka ikvienu ieradumu iespējams mainīt 21 dienas laikā. Lūk, desmit vienkāršas idejas paradumu maiņai, kas var palīdzēt tev un apkārtējiem justies laimīgākiem.

Ik rīts lai sākas ar smaidu! Jāsāk ar sevi – uzsmaidi sev un austošajai dienai ar apziņu, ka tikai mūsu pašu spēkos ir izlemt, kā šo dienu pavadīt – ar prieku vai bez tā. Smaids ir viens no lipīgākajiem un nekaitīgākajiem laimes simptomiem. Izvēlies prieku un dāvā to citiem!

Velti laiku brokastīm! Lai arī rīta cēliens mājās mēdz būt visai drudžains, ieplāno laiku brokastīm un īsai sarunai ar apkārtējiem par šīs dienas nozīmīgākajiem plāniem. Tas ļaus labāk izprast līdzcilvēku noskaņojumu un sniegt viņiem nepieciešamo atbalstu.

Neaizmirstiet par rīta atvadīšanās rituālu! Novēliet viens otram labu dienu. Jūsu vārdiem ir spēks!

Arī darbdienās centieties atrast laiku kopīgām aktivitātēm svaigā gaisā! Īsa kopīga pastaiga pusdienas pārtraukumā vai garāka pastaiga mājupceļā, neliels ģimenes izbrauciens ar velosipēdiem pievakarē ļaus ne tikai izkustēties, bet pat vissteidzīgākajā dienā pabūt brīdi kopā.

Nelieliem uzmanības apliecinājumiem ir liela nozīme! Atceries, ka lielā dzīve sastāv no daudzām „ikdienām” un lielā laime top no mazajām, tāpēc atvēli laiku un izdomu nelieliem uzmanības apliecinājumiem saviem ģimenes locekļiem. Uzraksi kādu jauku SMS! Saki komplimentus un iemācies tos arī pieņemt – noticēt, priecāties un savu prieku izrādīt! Esi uzmanīgs un pateicīgs!

Priecājies un apliecini savu prieku arī citiem par to, kas tev un viņiem pieder – zināšanas, veselība, jauna kleita, uzticami draugi, izpalīdzīgi kolēģi, tīra automašīna, pūkains rotaļu lācītis un citas tiklab lielas, kā ikdienišķas lietas.

Fiziski glāsti, pieskārieni un samīļošanās veicina pozitīvu pašsajūtu, tāpēc jo vairāk un biežāk otram pozitīvi pieskaramies, jo labāk! Atceries pirms gulētiešanas samīļot bērnus!

Atceries par nesteidzīgām vakariņām, kā arī sarunām, kurās ikviens var dalīties ar aizvadītajā dienā piedzīvoto un saņemt pārējo atbalstu.

Palutini sevi un ģimeni ar kādu gardumu ik dienas, jo garšas kārpiņas arī mūs spēj darīt laimīgus!

Draudzējies un ļaujies emocionālai tuvībai! Pēc iespējas biežāk sev atgādini, cik svarīgi tev ir līdzcilvēki, draudzējies no sirds un veido patiesi emocionālas attiecības ik dienu!