foto: REUTERS/SCANPIX
Lidmašīnas katastrofā bojā gājusi viena no Krievijas bagātākajām sievietēm, "Siberia Airlines" līdzīpašniece
Natālija Fiļeva.
2019. gada 1. aprīlis, 14:29

Lidmašīnas katastrofā bojā gājusi viena no Krievijas bagātākajām sievietēm, "Siberia Airlines" līdzīpašniece

Jauns.lv

Privātās lidmašīnas aviokatastrofā Vācijā svētdien bojā gājusi viena no Krievijas bagātākajām sievietēm Natālija Fiļeva (55) un viņas tēvs, ziņo ārvalstu mediji. Fiļeva ir aviokompānijas "S7" jeb "Siberia Airlines" līdzīpašniece.

Aviokatastrofā Vācijā bojā gājusi viena no Krievijas bagātākajām sievietēm, "Siberia Airlines" līdzīpašniece

Privātās lidmašīnas aviokatastrofā Vācijā svētdien bojā gājusi viena no Krievijas bagātākajām sievietēm Natālija Fiļeva (55) un viņas tēvs, ziņo ārvalstu ...

gallery icon
12

Fiļeva ar tēvu Valēriju Karačevu un pilotu Andreju Dikunu bija ceļā no Francijas uz Ēgelsbahu Vācijā. Lidmašīna Epic-LT nogāzusies sparģeļu laukā netālu no Frankfurtes lidostas, ap 15.30 pēcpusdienā.

Zinātāji Krievijas medijiem stāsta, ka sieviete ar tēvu devusies uz Vāciju, lai saņemtu medicīnisku palīdzību, tomēr plašāka informācija nav zināma.

foto: REUTERS/SCANPIX
Natālija Fiļeva.

Steidzoties uz notikuma vietu, avarējis policijas auto, izraisot vēl vienu traģēdiju. Autoavārijā nositušies divi Opel spēkratā braucošie jaunieši - 22 gadus veca sieviete un 24 gadus vecs vīrietis. Likumsargi ar smagām traumām nogādāti slimnīcā.

Vācijas amatpersonas pieņem, ka pilots, iespējams, veicis neveiksmīgu manevru un zaudējis kontroli pār gaisa kuģi. "Mēs nevaram konkrēti pateikt, kāds ir avārijas iemesls, bet tiek pieņemts, ka pilots zaudējis kontroli pār lidaparāta vadību," stāsta par gaisa satiksmi Vācijā atbildīgās personas.

foto: AFP/Scanpix
Pēc avārijas lidmašīna aizdegusies.

Privātā lidmašīna pilnībā iznīcināta, jo pēc nogāšanās aizdegusies.

Natālija Fiļeva, Krievijā dēvēta arī par "dzelzs lēdiju", ir aviokompānijas "S7" jeb "Siberia Airlines" līdzīpašniece. Viņa uzņēmumu vadīja kopā ar savu vīru Vladislavu Fiļevu, un "Siberia Airlines" pašreiz ir otra lielākā aviokompānija Krievijā uzreiz aiz "Aeroflot". Sievietes bagātība lēšama ap 460 miljonu ASV dolāru apmērā.

foto: Vyacheslav Prokofyev/TASS/All Ov/ Vida Press
Natālija Fiļeva.

Pērnā gada decembrī Fiļeva nāca klajā ar skaļiem paziņojumiem par korupciju Krievijā, apgalvojot, ka visi birokrāti ir kukuļņēmēji. Padomju laikā Fiļeva bijusi Jauno komunistu aktīviste.

Natālijas un Vladislava laulībā dzimuši trīs bērni, vienu pāris adoptējis. Divi no bērniem vēl ir nepilngadīgi.

Krievijas žurnālisti bojāgājušo dēvē par "īstu sievieti". "Viņa bija uzņēmuma dvēsele, viņa bija tā spārni. Daudzus gadus atpakaļ viņa šajā vīriešu pārvaldītajā gaisa satiksmes biznesā ne tikai izdzīvoja, bet arī kļuva respektabla," atzinīgus vārdus nelaiķei velta žurnāliste Renāta Jambajeva.

Uzņēmējas nāvi par lielu zaudējumu sauc arī Krievijas kosmosa aģentūras vadītājs Dmitrijs Rogožins: "Viņas nāve ir personīgā traģēdija mums visiem."

Gaidāms, ka Natālijas vietā pie uzņēmuma stūres sēdīsies viņas meita Tatjana. Savukārt otra vecākā meita Marija ir studente Maskavas aviācijas institūtā.