Bērni
2019. gada 30. marts, 18:12

Portugālē mazulis piedzimst 26 gadus vecai māmiņai, kura jau 3 mēnešus ir mirusi

Jauns.lv

Portugalē ārsti palīdzējuši nākt pasaulē mazajam Salvadoram, kura māmiņai Katarīnai Sekveirai (26) jau pagājušā gada decembrī iestājusies smadzeņu nāve, vēstī BBC. Puisēns piedzimstot bijis 1,7 kg smags un šobrīd atrodas īpašā priekšlaikus dzimušo mazuļu aprūpē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Katarīnai Sekveirai, kura bija profesionāla kanoe airētāja, smadzeņu nāve iestājusies pēc smagas astmas lēkmes viņas mājās. Tobrīd viņa bija 19. grūtniecības nedēļā. Katarīna vispirms hospitalizēta, taču viņas veselības stāvoklis pasliktinājies, un nolemts pacienti turēt mākslīgajā komā. 26. decembrī Sekveirai konstatēta smadzeņu nāve.

Viņas ķermenī esošajam mazulim ar medicīniskās aparatūras palīdzību ārstiem izdevies saglabāt dzīvību 56 dienas (tad sākušies sarežģījumi un nolemts veikt ķeizargriezienu). 

Lēmums, ka mazajam pēc Katarīnas nāves tomēr jācenšas nākt pasaulē, pieņemts pēc kopīgām diskusijām Katarīnas ģimenē. To vēlējies gan nedzimušā bērna tēvs, gan arī citi ģimenes locekļi.

foto: ekrānuzņēmums no video

Bērns, kurš nosaukts par Salvadoru, pasaulē nāca, kad viņa māte bija gandrīz 32. grūtniecības nedēļā. Puisēns piedzimstot bijis 1,7 kg smags un šobrīd atrodas īpašā priekšlaikus dzimušo mazuļu aprūpē. Ārsti atzīmē, ka ir dažas nianses, kas skaidrojamas ar bērna īpašo attīstību pēdējās nedēļās, taču kopumā viņa veselības stāvoklis ir apmēram tāds pats, kā citiem neiznēsātiem mazuļiem, kuri piedzimuši 32. nedēļā.

Talantīgā kanoe airētāja, kura pārstāvēja savu valsti arī starptautiskā līmenī, ar astmu slimoja jau kopš bērnības.

Šis ir jau otrais gadījums Portugālē, kad bērns piedzimst sievietei, kurai konstatēta smadzeņu nāve, vēstī BBC. 2016. gadā Lisabonā piedzima pirmais puisītis Lorenco, kurš mirušās mātes ķermenī bija pavadījis 15 nedēļas.