foto: Shutterstock
Valentīndienas vakariņas ar turpinājumu. Līdzekļi, kuri palīdz baudīt vairāk
Attiecības
2020. gada 8. februāris, 10:41

Valentīndienas vakariņas ar turpinājumu. Līdzekļi, kuri palīdz baudīt vairāk

"100 Labi Padomi"

Nosvini Valentīna dienu – mīlestības svētkus –, tas padarīs ikdienu skaistāku. Ierasto pusdienu/vakariņu galdu klāj kā svētkos – ar sārtām rozēm, simboliskiem sirsniņu dekoriem un svecēm. Tas radīs īpašu noskaņu. Tomēr tas, ko visvairāk novērtēs tavs tuvākais cilvēks, – mīlestība, ar kādu būsi gatavojusi ēdienu.

Gada romantiskākajos svētkos gatavo ēdienus, kuru sastāvdaļās ir afrodīziji – produkti, kas vairo prieku un seksualitāti. To vidū ir ne vien šokolāde un zemenes, bet arī dateles, vīģes, granātābols, sparģeļi, medus, ķiploki, bietes un pat avokado.

Zemenes. Tās noteikti uzskata par vienu no romantiskākajiem gardumiem pasaulē. Lieliski garšo tāpat svaigas vai iemērktas siltā šokolādē.

Šokolāde. Jau izsenis tiek uzskatīts, ka šokolādei piemīt spēja veicināt seksualitāti.

Šokolādes fondī. Mīlestības svētkiem piestāv ēdieni, kuri top lēnām un kuru gatavošanas laiks ir papildināts ar sarunām un kopā būšanu. Labs risinājums ir šokolādes fondī, ko var baudīt nesteidzoties.

foto: Shutterstock

Rieksti un eļļas. Valrieksti, ciedru rieksti, linsēklas, avokado, olīveļļa. Kā zinām, seksīgs noskaņojums rodas galvā, tomēr to ietekmē arī apkārtējā vide un intīmās vietiņas labsajūta. Sēklās un riekstos esošās taukskābes palīdz dabīgi cīnīties ar maksts sausumu, paver iespējas spēcīgākam orgasmam, kā arī palīdz regulēt sievišķā hormona estrogēna līmeni. 

Jūras veltes. Uzskats, ka austeres vairo kaisli tikai to divdomīgā izskata, tekstūras un garšas dēļ, ir maldīgs. Austeres, mīdijas, krabji, gliemenes, omāri satur daudz cinka un retas aminoskābes, kas liek sarosīties seksa hormoniem.

foto: Shutterstock

Garšvielas. Rozmarīns, pupumētra, ķimenes, fenhelis, koriandrs, ingvers, kanēlis, krustnagliņas, kardamons, muskatrieksts, vaniļa, asie pipari.

Ēteriskās eļļas. Dabīgās ēteriskās eļļas spēj vairot mīlestības jūtas, stimulēt erotisku noskaņojumu un rosināt seksuālās tieksmes. Populārākās ir rožu, kanēļa, bergamotes, jasmīna, ilangilang, jasmīna, lavandas un sandalkoka eļļas, ko iepilini eļļas lampiņā vai spilvenā. Gaisa atsvaidzināšanai 3–4 pilienus uzpilini uz sauso ziedu kompozīcijas, salvetes, dekoratīva spilvena, akmens, trauciņā ar sāli un ļauj, lai erotiskās molekulas piesātina gaisu.