foto: LETA
Zvanot uz uzticības tālruni, tēvi visbiežāk lūguši psiholoģisku atbalstu sasāpējušām situācijām mājās
VBTAI akcijā tēvi visbiežāk lūguši psiholoģisku atbalstu un informāciju.
Bērni
2018. gada 10. septembris, 15:25

Zvanot uz uzticības tālruni, tēvi visbiežāk lūguši psiholoģisku atbalstu sasāpējušām situācijām mājās

Jauns.lv / LETA

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu Uzticības tālruņa 116111 akcijā "Uzticības tālrunis tēviem" tēvi visbiežāk lūguši psiholoģisko atbalstu un informāciju, informēja inspekcijā.

Akcija tika rīkota ar mērķi sabiedrībā aktualizēt tēva lomu ģimenē, kā arī sniegt informatīvu un psiholoģisku atbalstu tēviem. Tās laikā tika saņemti 135 zvani un sniegtas 119 psiholoģiskās konsultācijas.

Uz Uzticības tālruni zvanīt īpaši tika aicināti tēvi, bet varēja zvanīt arī citi, kas vēlējās dalīties viedoklī par tēva nozīmību un lomu bērna attīstībā un labklājībā.

Kā norādīja VBTAI, saņemtie zvani norāda, ka tēviem ir būtiski saņemt psiholoģisku atbalstu un informāciju, jo tēvi, zvanot uz Uzticības tālruni, vēlējušies gan vienkārši aprunāties par tēva lomu ģimenē un dalīties savā pieredzē, gan runājuši par attiecību uzlabošanas stratēģijām ģimenē, kontakta veidošanu ar bērnu, pozitīvas disciplinēšanas metodēm, kā arī bērna grūtībām skolā.

Tāpat aktuāla bijusi arī tēma par saskarsmes ierobežošanu ar bērnu šķiršanās procesa laikā un pēc šķiršanās procesa. Saņemti jautājumi, kas saistīti ar bērnu vecumposma īpatnībām un bērna attīstību, interneta drošības jautājumiem un par bērniem, kuru uzvedība norāda uz iespējamu atkarību izraisošu vielu lietošanu.

Akcijas laikā uz Uzticības tālruni zvanījušas arī mātes un vecāsmātes, kurām bijis nepieciešams psiholoģisks un informatīvs atbalsts.