foto: Shutterstock
Kā veidot grimu pirms fotografēšanās? Stiliste: "Ja spogulī šķiet - par daudz, tad bildē izskatīsies labi"
Fotografējoties grimam jābūt daudz košākam un piesātinātākam, nekā pierasts ikdienā.
2018. gada 10. jūnijs, 07:12

Kā veidot grimu pirms fotografēšanās? Stiliste: "Ja spogulī šķiet - par daudz, tad bildē izskatīsies labi"

"100 Labi Padomi"

Iesaka stiliste Kristīne Sila.

Šādam grimam jābūt daudz košākam un piesātinātākam, nekā pierasts ikdienā. Ja, skatoties spogulī, šķiet – ir par daudz, tad bildē izskatīsies ļoti labi. Kamera lielu daļu krāsas apēd, tāpēc seja var izskatīties pārāk bāla un plakana.

Sejas konturēšanai jābūt spēcīgākai nekā ikdienā, tonālajam krēmam – sedzošākam, pūderim – biezākā slānī. Arī acu grimam jābūt košam un izteiksmīgam. Skropstas droši vari krāsot biezas un melnas. Īpaši uzmanies, lai uzacis un lūpas būtu uzkrāsotas simetriski. Lūpu kontūrai jābūt iezīmētai tādā pašā tonī kā lūpu krāsa. Neiezīmējot kontūru, fotogrāfijās lūpu krāsa var izskatīties izplūdusi un nekārtīga.

Zināšanai

▪ Izvēloties kosmētiku, ja paredzama fotografēšanās, raugies, lai uz tonālā krēma etiķetes ir burti HD. Tas nozīmē, ka tas ir īpaši izstrādāts līdzeklis, lai radītu papildu efektu kameras priekšā. HD tonālie krēmi ir īpaši plāni un veidoti tā, lai āda fotogrāfijās izskatītos gluda, bet pats tonālais līdzeklis – nemanāms.

▪ Uzmanīgai jābūt ar HD pūderiem. Tie parasti ir balti, īpaši smalki pūderi, kas, uzklājot uz ādas, ir caurspīdīgi. Šie pūderi jāklāj ar sevišķi mīkstu otu ļoti plānā kārtiņā, citādi, zibspuldzei atstarojoties, var veidoties balti plankumi uz sejas. Ja pūderis ir uzklāts vienmērīgi, efekts fotogrāfijās ir ļoti labs – āda izskatās samtaina un gluda.