foto: Shutterstock
Latviešu autore nākusi klajā ar atjautīgu veidu, kā iemācīt bērniem labas manieres
Grāmatas 64 lapaspusēs būs ietverta gan dažāda vecuma bērniem, gan vecākiem saistošas pamācības.
Bērni
2017. gada 29. novembris, 06:00

Latviešu autore nākusi klajā ar atjautīgu veidu, kā iemācīt bērniem labas manieres

Kasjauns.lv

Starptautiski atzītā profesionālās etiķetes un komunikācijas eksperte Irma Kalniņa nākusi klajā ar aizraujošu un noderīgām pamācībām pilnu grāmatu visai ģimenei. Grāmatā “Pie Galda”, kuru ilustrējis mākslinieks Reinis Pētersons, atraktīvā veidā runāts par labas uzvedības un galda manieru nozīmi.

Kā apgalvo pati autore, vecāku sniegta laba audzināšana izrādījusies ļoti noderīga viņas turpmākajā dzīvē, iemācot, kā atstāt labu iespaidu un justies ērti visdažādākajās situācijās. 

Lasāmviela bērniem un vecākiem

“Šī grāmata ir iecerēta kā ceļvedis visai ģimenei. Tajā galvenokārt stāstīts par labas uzvedības pamatprincipiem un tradīcijām, kā arī par mūsu sabiedrības galda kultūru. Šajā grāmatā jūsu bērns atradīs atbildes uz visdažādākajiem jautājumiem: Kā uzvesties pie galda? Kas ir labas manieres? Kāpēc tās ir vajadzīgas un kur tās var noderēt?” apgalvo autore.

Šī lasāmviela ir paredzēta bērniem vecumā no 7 līdz 13 gadiem, bet pilnībā iespējams, ka tā šķitīs atbilstoša arī gados jaunākiem vai vecākiem bērniem.

Autore paskaidro, ka vislielākā šīs grāmatas vērtība ir spēja mācīšanās procesā iesaistīt arī vecākus: “Vecāki var kļūt par paraugu saviem bērniem, un tādējādi laba uzvedība pie galda kļūs par jūsu ģimenes ikdienu.”

foto: Publicitātes foto
Grāmatu "Pie Galda" ilustrējis pieredzējušais un godalgotais animācijas filmu un ilustrāciju mākslinieks Reinis Pētersons.

Grāmatā ir iekļautas tādas tēmas kā:

  • Agrāk bija tā (ieskats etiķetes pirmsākumos) 
  • Pamēģināsim mājās pareizi uzklāt galdu
  • Svarīgie signāli (kā pareizi novietot galda piederumus)
  • Grūtās situācijas, kad esi viesis
  • Bez dakšas un ar pirkstiem!
  • Sarežģītie ēdieni un citas tēmas. 

Gan latviešu, gan krievu valodā

Lai komplicēto tematu padarītu bērniem interesantu un saistošu, ilustrāciju veidošanai pieaicināts mākslinieks Reinis Pētersons.

Profesionalitāte un pieredze bija viens no priekšnosacījumiem grāmatas mākslinieka izvēlē, skaidro autore Irma Kalniņa.
 
Grāmata, kas grāmatnīcās būs pieejama latviešu un krievu valodās, tapa sadarbībā ar izdevniecību “Droši un Koši”, kas savu darbību uzsāka 2013. gadā, izstrādājot izglītojoša satura grāmatas bērniem.

Finansiālu atbalstu sniedza SIA “Amserv Motors”, AS “Latvijas Finieris”, SIA “Lauris Restaurant Service”, SIA “Orkla Foods Latvija”, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Kārļa Cerbuļa ģimene.